Спряха поръчка за 7 млн. лева за ремонт на важен подлез в Пловдив

https://www.24chasa.bg/region/article/6464348 www.24chasa.bg
Транспортният подлез, който свързва ул. "Гладстон" с бул. "Мария Луиза" е в тежко състояние. Снимки: Авторът

Няма пари, ще го правим на етапи, обясни кметът Иван Тотев

Току-що обявена поръчка за реконструкция на подлеза на ул. "Гладстон" в Пловдив е прекратена. Тя е на стойност 7 млн. лева и включваше цялостно обновяване на транспортното съоръжение, което минава под централна поща. Подлезът е в окаяно състояние и не е ремонтиран от десетилетия. Бетонът по носещите греди и стените е ерозирал от течовете. На места се вижда и оголена арматура. В същото време е едно от най-натоварените трасета. Хиляди автомобили минават денонощно през него, защото свързва ул. "Гладстон" с бул. "Мария Княгиня Луиза". Мащабната реконструкция трябваше да върви с заедно преустройството на централния площад, който също е окаян. Впоследствие поръчката беше разделена на две. За всеки от двата обекта се предвиждаха по 7 милиона лева.
Градската управа обаче изненадващо е спряла процедурата за подлеза. Кметът Иван Тотев обясни, че причината е в липсата на пари. По думите му подлезът ще се ремонтира на етапи. Най-напред щяло да се работи в частта, която минава под централния площад - от ул."Гладстон" до туристическия информационен център. Там съоръжението е в най-тежко състояние от течовете. Според Тотев първият етап ще глътне около 4,5 милиона лева. По цялото протежение носещите елементи и стените са "нашупнали" като юфка от непрестанните течове. Проектът предвижда да се направят дренажи и нова хидроизолация. Вторият етап от ремонта на подлеза ще обхване отсечката от туристическия информационен център до Голямата базилика.
Кметът допълни, че по този начин бюджетът няма да се натовари. "През 2018 г. трябва да отделим 9 милиона лева за подготовка на събитията по време на европейската столица на културата", обясни той.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Актьорът Тончо Токмакчиев е баш дядо, видяха топпапараците на "България Днес". Дъщерята на комика Таня, която живее със семейството си в Испания, се е прибрала за малко в България. По този повод щастливият кукувец гордо разходи 11-месечния си внук в столицата. Компания му правеха жена му и дъщеря му,

Проблеми с киберсигурността и хакерските атаки изпитва Светия Синод, установи проверка на "България Днес". В момента един от официалните сайтове на митрополитите рекламира епилация на краката на китайски език, а друг предлага почивка в Румъния на английски. От своя страна ръководството на Софийската епархия предупреди за измами свързани с

Не успя да подкрепи каузата за промени в закона Ще нарежа убиеца на Криси с бръснарско ножче, заканва се баба Милка на протест за справедливо наказание Влошено здраве спря майката на зверски изнасилените и убити сестри Росица и Христина Белнейски да се включи в протест срещу намаляване на присъдите на жестоките престъпници срещу самопризнания.