Спряха поръчка за 7 млн. лева за ремонт на важен подлез в Пловдив

https://www.24chasa.bg/region/article/6464348 www.24chasa.bg
Транспортният подлез, който свързва ул. "Гладстон" с бул. "Мария Луиза" е в тежко състояние. Снимки: Авторът

Няма пари, ще го правим на етапи, обясни кметът Иван Тотев

Току-що обявена поръчка за реконструкция на подлеза на ул. "Гладстон" в Пловдив е прекратена. Тя е на стойност 7 млн. лева и включваше цялостно обновяване на транспортното съоръжение, което минава под централна поща. Подлезът е в окаяно състояние и не е ремонтиран от десетилетия. Бетонът по носещите греди и стените е ерозирал от течовете. На места се вижда и оголена арматура. В същото време е едно от най-натоварените трасета. Хиляди автомобили минават денонощно през него, защото свързва ул. "Гладстон" с бул. "Мария Княгиня Луиза". Мащабната реконструкция трябваше да върви с заедно преустройството на централния площад, който също е окаян. Впоследствие поръчката беше разделена на две. За всеки от двата обекта се предвиждаха по 7 милиона лева.
Градската управа обаче изненадващо е спряла процедурата за подлеза. Кметът Иван Тотев обясни, че причината е в липсата на пари. По думите му подлезът ще се ремонтира на етапи. Най-напред щяло да се работи в частта, която минава под централния площад - от ул."Гладстон" до туристическия информационен център. Там съоръжението е в най-тежко състояние от течовете. Според Тотев първият етап ще глътне около 4,5 милиона лева. По цялото протежение носещите елементи и стените са "нашупнали" като юфка от непрестанните течове. Проектът предвижда да се направят дренажи и нова хидроизолация. Вторият етап от ремонта на подлеза ще обхване отсечката от туристическия информационен център до Голямата базилика.
Кметът допълни, че по този начин бюджетът няма да се натовари. "През 2018 г. трябва да отделим 9 милиона лева за подготовка на събитията по време на европейската столица на културата", обясни той.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Приближен на сочения за наркобос Виктор Боцев-Джуката отърва панделата! Георги Златков призна, че е участвал в бандата на Джуката за разпространение на дрога, сключи споразумение с прокуратурата и се размина с 2 години условно с 4-годишен изпитателен срок, научи "България Днес". Според прокуратурата Виктор Джуката е ръководил бандата между май и

Силвия Кацарова е съвестен сметкоплатец! Естрадната певицата стриктно следи плащането на задълженията си. Преди дни беше забелязана в офиса на мобилен оператор да се издължава за телефон, интернет и телевизия. Кацарова бе една от малкото клиентки, които си тръгнаха с усмивка, след като джобовете й олекнаха.

Божигол чуква 33 г. с баджанака, Лозанова също идва на празника на бившия, татуира си името на вратаря 33 години празнува днес новата звезда на "Левски" Валери Божинов. "България Днес" научи от отлично запознати източници, че нападателят няма да прави шумен купон. Божигол ще посрещне Христовата възраст у дома.