Приеха общия устройствен план на Монтана за следващите 20 години

https://www.24chasa.bg/region/article/6568865 www.24chasa.bg
Златко Живков Снимка: Архив

На днешната сесия Общинския съвет в Монтана прие 28 решения по предложения от кмета Златко Живков. С тях се одобряват кандидатствания по различни европейски и национални програми, промени в стратегически документи, списъци за капиталови разходи, разсрочване на кредитна линия, продажби и предоставяне под наем на поземлени имоти.

Съветниците дадоха съгласието си общината да кандидатства за „Проектиране и изграждане на компостиращи инсталации за разделно събрани зелени и биоразградими отпадъци“ по Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.”

С друго свое решение те одобриха съфинансиране за „Въвеждане на енергоспестяващи мерки за детска ясла № 3, гр. Монтана по проект „Красива България” през 2018 година. То ще бъде в размер на близо 60 хиляди лева.

Частично бе коригиран и списъка за капиталови разходи от тази година.

С промяна на Общинската стратегия за развитие на социални услуг центърът за обществена подкрепа за работа в уязвимиобщности“ става държавно-делегирана дейност.

Днес бе одобрен и Общият устройствен план на община Монтана за следващите 20 години. Той е изработен от „УРБАНАРХ” ДЗЗД – София и определя общата структура и предназначението на териториите, техническата инфраструктура, опазването на околната среда и обектите на културно-историческото наследство. Планът е обсъждан с кметовете на населените места и представители на заинтересовани институции, също така е съгласуван с централни и териториални институции.

Общинските съветнци взеха решение за разсрочване на кредитна линия от Общинска банка АД, за да обезпечим временен недостиг на средства по бюджета на Община Монтана.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Благодарна съм, че си партнирам с него в "Откраднат живот" КОЯ Е ТЯ Неда Спасова е родена на 19 февруари 1992 г. във Враца. През 2014 г. завършва НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов", специалност "Актьорство за драматичен театър" в класа на проф. Маргарита Младенова. От началото на 2018 г. е част от трупата на Театър "София".

Славиша Стоянович пое "Левски" в края на юли. Шампионът с "Цървена звезда" и "Домжале" застана начело на „сините“ след отпадането им от Лига Европа и уволнението на Делио Роси. Под негово ръководство отборът има само една загуба в мачовете си. Футболистите му са на първо място в класирането с две точки преднина пред втория "Лудогорец".

Пианистите започват нов живот в Германия от два месеца Виртуозните пианисти Хасан и Ибрахим емигрираха, научи "България Днес". Младежите с талантливи пръсти от близо два месеца живеят и учат в германската столица Берлин. Те са приети в престижната Висша музикална академия "Ханс Айслер". "Със синовете ми вече живеем в Германия.