Приеха общия устройствен план на Монтана за следващите 20 години

https://www.24chasa.bg/region/article/6568865 www.24chasa.bg
Златко Живков Снимка: Архив

На днешната сесия Общинския съвет в Монтана прие 28 решения по предложения от кмета Златко Живков. С тях се одобряват кандидатствания по различни европейски и национални програми, промени в стратегически документи, списъци за капиталови разходи, разсрочване на кредитна линия, продажби и предоставяне под наем на поземлени имоти.

Съветниците дадоха съгласието си общината да кандидатства за „Проектиране и изграждане на компостиращи инсталации за разделно събрани зелени и биоразградими отпадъци“ по Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.”

С друго свое решение те одобриха съфинансиране за „Въвеждане на енергоспестяващи мерки за детска ясла № 3, гр. Монтана по проект „Красива България” през 2018 година. То ще бъде в размер на близо 60 хиляди лева.

Частично бе коригиран и списъка за капиталови разходи от тази година.

С промяна на Общинската стратегия за развитие на социални услуг центърът за обществена подкрепа за работа в уязвимиобщности“ става държавно-делегирана дейност.

Днес бе одобрен и Общият устройствен план на община Монтана за следващите 20 години. Той е изработен от „УРБАНАРХ” ДЗЗД – София и определя общата структура и предназначението на териториите, техническата инфраструктура, опазването на околната среда и обектите на културно-историческото наследство. Планът е обсъждан с кметовете на населените места и представители на заинтересовани институции, също така е съгласуван с централни и териториални институции.

Общинските съветнци взеха решение за разсрочване на кредитна линия от Общинска банка АД, за да обезпечим временен недостиг на средства по бюджета на Община Монтана.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Най-големият динозавър е живял по българските земи! Това става ясно от находка на учени от Националния природонаучен музей към БАН. Главен асистент Латинка Христова и екипът й се натъкват на непозната досега кост край град Трън. При нейното изследване става ясно, че по земите ни е крачил най-малкият представител на най-големия вид динозаври -

За оставени кофи за смет на място за инвалиди на кръстовището на улиците Христо Белчев и Парчевич сигнализира столичанин днес. Въпросът който обаче си задават всички сега е къде тогава ще паркират инвалидите, за които е предназначено това

Медийният експерт Гого Лозанов се застопори пред разлепени оферти на туроператорска агенция и проучваше с интерес цените на екскурзиите, видя "България Днес". Философът журналист бе приковал поглед към островите Крит и Тасос, докато сладко пушеше от новите бездимни цигари. Лозанов побърза да се срещне с приятел и да сподели летните оферти.