Приеха общия устройствен план на Монтана за следващите 20 години

https://www.24chasa.bg/region/article/6568865 www.24chasa.bg
Златко Живков Снимка: Архив

На днешната сесия Общинския съвет в Монтана прие 28 решения по предложения от кмета Златко Живков. С тях се одобряват кандидатствания по различни европейски и национални програми, промени в стратегически документи, списъци за капиталови разходи, разсрочване на кредитна линия, продажби и предоставяне под наем на поземлени имоти.

Съветниците дадоха съгласието си общината да кандидатства за „Проектиране и изграждане на компостиращи инсталации за разделно събрани зелени и биоразградими отпадъци“ по Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.”

С друго свое решение те одобриха съфинансиране за „Въвеждане на енергоспестяващи мерки за детска ясла № 3, гр. Монтана по проект „Красива България” през 2018 година. То ще бъде в размер на близо 60 хиляди лева.

Частично бе коригиран и списъка за капиталови разходи от тази година.

С промяна на Общинската стратегия за развитие на социални услуг центърът за обществена подкрепа за работа в уязвимиобщности“ става държавно-делегирана дейност.

Днес бе одобрен и Общият устройствен план на община Монтана за следващите 20 години. Той е изработен от „УРБАНАРХ” ДЗЗД – София и определя общата структура и предназначението на териториите, техническата инфраструктура, опазването на околната среда и обектите на културно-историческото наследство. Планът е обсъждан с кметовете на населените места и представители на заинтересовани институции, също така е съгласуван с централни и териториални институции.

Общинските съветнци взеха решение за разсрочване на кредитна линия от Общинска банка АД, за да обезпечим временен недостиг на средства по бюджета на Община Монтана.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Цветомира Гущерова от Яхиново търси 24 000 евро за бъбрек, състоянието й се влошава всеки ден! Нека помогнем на нежното и крехко Цвете, която цял живот се бори с диагнозите, но днес състоянието й е критично и има един месец да събере пари и да замине за животоспасяваща бъбречна трансплантация в Турция или да „влезне в ада” и да мине на

Златка Райкова най-вероятно ще вдигне сватба на Южното Черноморие това лято, смятат приятели на изкусителката. Тя получи предложение за брак пред над 1 милион зрители в шоуто „Като две капки вода”. Сега, освен че се готви за новите си образи в предаването, трескаво обикаля сватбени агенции, организирайки щастливото събитие.

Шоуменът, който е вече на 52 години, слиза от екран в края на лятото и надали ще се върне през есента. Дългия е взел решение да отвори нова страница в живота си и занапред няма да се появява като водещ, а ще е само продуцент на собственото си предаване, писа „Уикенд“. Преди седмица Трифонов, който неотдавна обяви кастинг за политици,