Цигани пребиха зверски общинари от Несебър заради куче

https://www.24chasa.bg/region/article/6569209 www.24chasa.bg
Снимка: Архив

Двама общински служители от приюта за кучета в Несебър са били зверски пребити от тумба цигани, единият от пострадалите е в болница.

От Областната дирекция на МВР Бургас уточняват, че инцидентът е станал на 21 ноември.

Малко преди 13 ч. на тази дата в РУП Несебър е получен сигнал за сбиване до магазин Жанет в града. В ареста са отведени няколко души, като впоследствие са задържани двама. Повдигнати са им обвинения за нанасяне на телесни повреди по хулигански подбуди, .Предстои утре материалите по делото да бъдат предадени в Районната прокуратура в Несебър за вземане на становище.

По данни на единия от пострадалите, в приюта получили сигнал за бездомно куче, което е нахапало жена. Той и негов колега тръгнали към мястото и когато видели кучето стреляли с упойващи патрони, но животното избягало. Двамата започнали да го търсят, като се разделили. Единият навлязъл в горичка край пясъчните дюни, но бил нападнат от тумба цигани. Мургвите мъже го млатели със сопи и юмруци. Бит е и колегата му, но той е по-леко пострадал, уточниха разследващи.

Причините за бруталния инцидент се изясняват, най-вероятно агресивното куче е било гледано от циганите, смятат запознати.