Спряха помощите на 500 семейства в Пловдив, децата им отсъствали

https://www.24chasa.bg/region/article/6617115 www.24chasa.bg
Шефът на "Социално подпомагане" в Пловдив Надя Танева

Семейните добавки на 500 фамилии в Пловдив са спрени, тъй като в рамките на 30 дни децата им са натрупали по 5 неизвинени отсъствия в училище. Сумите ще бъдат отпуснати отново при редовно посещение на занятията. Това съобщи шефът на "Социално подпомагане" в града Надя Танева. Тя напомни, че изплащането на парите се прекратява за 1 г., ако в три последователни месеца учениците имат по пет отсъствия по неуважителни причини. Социалните служби получават по електронен път справки от директорите на учебните заведения. От регионалната здравна инспекция пък следят под лупа медицинските бележки на учениците с над 50 часа отсъствия. Целта е да се сложи край на фалшивите болнични.

"Предупредихме джипитата още преди 15 септември, че ще проверяваме документите, които издават за продължително лечение на децата и при нередности ще бъдат санкционирани. Ефектът е, че рязко намаляха дългите болнични, каквито имаше предишни години", каза директорът на РЗИ д-р Ваня Манчева.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

На дюнери и цигари кара през последно време режисьорът Нидал Алгафари, видяха топпапараците на "България Днес". Видимо наедрял от нездравословните закуски, Нидал бе изловен на улицата с поредната покупка на арабски сандвич. В другата ръка нагизденият в бяла риза бивш пиар стискаше димящ фас. Нездравословно!

Шеф-готвачът Дани Спартак не е изкусен майстор само в кухнята. Бива го и в механиката! Победителят от първия сезон на "Хелс Китчън" бе уловен от папараците на "България Днес" да поправя кола пред столичен ресторант. Спартак излезе директно от кухнята, като даже нямаше време да махне престилката си, с която забърква гурме ястията.

Част от ул.Иван Вазов, която в момента е в ремонт бе превърната в импровизиран тенис корт от група ентусиасти. Игрището се намира в непосредствена близост до къщата-музей на великият писател центъра на София. снимка: Мариа