Спряха помощите на 500 семейства в Пловдив, децата им отсъствали

https://www.24chasa.bg/region/article/6617115 www.24chasa.bg
Шефът на "Социално подпомагане" в Пловдив Надя Танева

Семейните добавки на 500 фамилии в Пловдив са спрени, тъй като в рамките на 30 дни децата им са натрупали по 5 неизвинени отсъствия в училище. Сумите ще бъдат отпуснати отново при редовно посещение на занятията. Това съобщи шефът на "Социално подпомагане" в града Надя Танева. Тя напомни, че изплащането на парите се прекратява за 1 г., ако в три последователни месеца учениците имат по пет отсъствия по неуважителни причини. Социалните служби получават по електронен път справки от директорите на учебните заведения. От регионалната здравна инспекция пък следят под лупа медицинските бележки на учениците с над 50 часа отсъствия. Целта е да се сложи край на фалшивите болнични.

"Предупредихме джипитата още преди 15 септември, че ще проверяваме документите, които издават за продължително лечение на децата и при нередности ще бъдат санкционирани. Ефектът е, че рязко намаляха дългите болнични, каквито имаше предишни години", каза директорът на РЗИ д-р Ваня Манчева.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Актьорът от трупата на Народния театър Дарин Ангелов се разхожда сънен, разгърден, брадясал и със рошава коса из центъра на София, видя "България Днес". Артистът, който пред време скочи от сцената, за да спаси зрител от първия ред, който си бе глътнал езика, явно не се притеснява за прическата си, която гримьорите от театъра така или иначе ще

10 хиляди евро на месец ще бъде заплатата на новия старши треньор на "Левски" Георги Дерменджиев. Това научи "България Днес" от свои източници. Парите са двойно по-малко в сравнение със сумата, под която се подписваше напусналият сръбски наставник Славиша Стоянович. Той и "сините" се разделиха по взаимно съгласие след разговор с новия

Тази сутрин рано сутринта наблюдавахме явлението пълно лунно затъмнение. Явлението  се дължи на навлизането на Луната в земната сянка и специфичното пречупване на светлината което придава на Луната червен отенък и заради това носи името "Кървава Луна". Следващото пълно лунно затъмнение, което ще се вижда от Европа, ще е на 16 май 2022 г.