Фондация се отказа да управлява дом за деца в Пазарджик след протест на родители

https://www.24chasa.bg/region/article/6651620 www.24chasa.bg

Фондация "Социални практики в общността" се отказа от управлението на дневен център за деца с увреждания " Вяра, Надежда и Любов" в Пазарджик след заявен протест срещу работата й от родители и служители на институцията. Решението за оттеглянето бе обявено в писмо до медиите от председателя на фондацията д-р Златка Ангелова.

Както съобщихме преди няколко дниq 58 родители на деца, ползващи услугите на дневния център, и служители се обявиха срещу управлението на фондацията с мотиви, че от неправителствената организация не зачитат интересите на децата, управлението е поверено на лица без опит, няма прозрачност в изразходването на финансовите средства. За понеделник бе обявен и ефективен протест.

Заради скандала от община Пазарджик започнаха незабавна проверка в дневния център, като беше сезиран и от отдел " Закрила на детето", откъдето също се включиха в инспекцията. Насроченият за понеделник протест не се състоя, след като организаторите му обявиха, че са постигнали целите си с оттеглянето на фондацията. От община Пазарджик ще обявят нов конкурс за управлението на дневния център.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

На дюнери и цигари кара през последно време режисьорът Нидал Алгафари, видяха топпапараците на "България Днес". Видимо наедрял от нездравословните закуски, Нидал бе изловен на улицата с поредната покупка на арабски сандвич. В другата ръка нагизденият в бяла риза бивш пиар стискаше димящ фас. Нездравословно!

Шеф-готвачът Дани Спартак не е изкусен майстор само в кухнята. Бива го и в механиката! Победителят от първия сезон на "Хелс Китчън" бе уловен от папараците на "България Днес" да поправя кола пред столичен ресторант. Спартак излезе директно от кухнята, като даже нямаше време да махне престилката си, с която забърква гурме ястията.

Част от ул.Иван Вазов, която в момента е в ремонт бе превърната в импровизиран тенис корт от група ентусиасти. Игрището се намира в непосредствена близост до къщата-музей на великият писател центъра на София. снимка: Мариа