Удължават грипната ваканция в Бургаска област, сливат я с междусрочната

https://www.24chasa.bg/region/article/6687207 www.24chasa.bg
След заседание на Областния щаб в Бургас бе решено грипната епидемия да остане в сила до края на седмицата.

Грипната ваканция в Бургаска област продължава до 2 февруари включително, като тя ще бъде слята с междусрочната, стана ясно след заседание на Областния кризисен щаб за борба с грипа.

Така децата ще са на училище чак в сряда, 7 февруари. Всеки директор сам ще реши дали персоналът да ходи на работа или не, както  и дали да удължава първия срок за оформяне на оценките. 

Това може да бъде предприето както за конкретен ученик или клас, така  и за цялото училище, обясни началникът на Регионално управление на образованието в Бургас Виолета Илиева.

"Пикът на заболелите от грип бе между сряда и петък миналата седмица. От събота вълната намалява, явно и противоепидемичните мерки, които взехме, оказват влияние.", коментира д-р Георги Паздеров, директор на Регионалната здравна инспекция. 

Цифрите сочели 233 заболели на 10 000 население, а грипната епидемия в Бургаска област остава в сила до края на тази седмица, уточни д-р Паздеров.

Най-засегнати са децата между 5 и 14 г., след тях хората на възраст между 30 и 64 г. 

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

С максимално леки присъди се разминаха габровските лекари, чиито немарливи действия причиниха смъртта на родилката Десислава Манолова и бебето й. Според Върховния касационен съд доказателствата за вината на бившия шеф на АГ отделението в местната болница д-р Димитър Ангелов и колежката му д-р Севдалина Колева са безспорни

Легендата на българското кино Филип Трифонов, познат с ролята си от "Момчето си отива", наистина отива - на работа. Топпапараците на "България Днес" изловиха актьора да се стяга за артистичен делник, понесъл огромна връзка ключове, която се вееше театрално зад гърба му. Снимки: България

Надя Панкова Сякаш живеем в някакъв калейдоскоп. Проблемът в нашия е, че накъдето и да го въртим, виждаме едни и същи картини. Още от 1990 година. Та до днес. Поредният опит на протестиращите да са оригинални, бе преди броени дни на "Орлов мост" - тази ключова точка, без която сякаш протест у нас няма как да се случи