Удължават грипната ваканция в Бургаска област, сливат я с междусрочната

https://www.24chasa.bg/region/article/6687207 www.24chasa.bg
След заседание на Областния щаб в Бургас бе решено грипната епидемия да остане в сила до края на седмицата.

Грипната ваканция в Бургаска област продължава до 2 февруари включително, като тя ще бъде слята с междусрочната, стана ясно след заседание на Областния кризисен щаб за борба с грипа.

Така децата ще са на училище чак в сряда, 7 февруари. Всеки директор сам ще реши дали персоналът да ходи на работа или не, както  и дали да удължава първия срок за оформяне на оценките. 

Това може да бъде предприето както за конкретен ученик или клас, така  и за цялото училище, обясни началникът на Регионално управление на образованието в Бургас Виолета Илиева.

"Пикът на заболелите от грип бе между сряда и петък миналата седмица. От събота вълната намалява, явно и противоепидемичните мерки, които взехме, оказват влияние.", коментира д-р Георги Паздеров, директор на Регионалната здравна инспекция. 

Цифрите сочели 233 заболели на 10 000 население, а грипната епидемия в Бургаска област остава в сила до края на тази седмица, уточни д-р Паздеров.

Най-засегнати са децата между 5 и 14 г., след тях хората на възраст между 30 и 64 г. 

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Лекарите, сестрите и санитарите в Италия са хората, които неуморно и без почивка се борят за живота на хиляди засегнати от пандемията COVID-19 на Апенинския полуостров. Тази събота Италия постави положителен рекорд по оздравели - 1434 за ден. Има спад при новозаразените със 750 - от 4401 души в петък на 3651 в събота

Кметът на София Йорданка Фандъкова отново припомни за забраната столичани да се разхождат в градини и паркове през уикенда заради ширещата се епидемия от COVID-19. Това бе и повод екипите на столичната полиция да засилят проверките в паркове и пешеходни зони. В събота полицаи предупреждаваха гражданите

Интересен начин да спрат съседите си да излизат си измислиха в столична кооперация. Ликът на шефът на кризисния щаб ген. Мутафчийски посрещаше всеки, който беше решил да излезне извън пределите на блока. Снимка: Забелязано в