Удължават грипната ваканция в Бургаска област, сливат я с междусрочната

https://www.24chasa.bg/region/article/6687207 www.24chasa.bg
След заседание на Областния щаб в Бургас бе решено грипната епидемия да остане в сила до края на седмицата.

Грипната ваканция в Бургаска област продължава до 2 февруари включително, като тя ще бъде слята с междусрочната, стана ясно след заседание на Областния кризисен щаб за борба с грипа.

Така децата ще са на училище чак в сряда, 7 февруари. Всеки директор сам ще реши дали персоналът да ходи на работа или не, както  и дали да удължава първия срок за оформяне на оценките. 

Това може да бъде предприето както за конкретен ученик или клас, така  и за цялото училище, обясни началникът на Регионално управление на образованието в Бургас Виолета Илиева.

"Пикът на заболелите от грип бе между сряда и петък миналата седмица. От събота вълната намалява, явно и противоепидемичните мерки, които взехме, оказват влияние.", коментира д-р Георги Паздеров, директор на Регионалната здравна инспекция. 

Цифрите сочели 233 заболели на 10 000 население, а грипната епидемия в Бургаска област остава в сила до края на тази седмица, уточни д-р Паздеров.

Най-засегнати са децата между 5 и 14 г., след тях хората на възраст между 30 и 64 г. 

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Кафява мечка и нейните мечета, заснети в Централна Стара планина, показаха във видео от Дирекция "Национален парк Централен Балкан". Любопитното видео е озаглавено "Да живееш на високо" и проследява разходката на мечките из планината, като малките уверено се катерят по скалите и подскачат около едрия хищник

Треньор №1 на ХХ век на България Димитър Пенев представи биографичната си книга "Стратега" в Плевен. Човекът, извел националния ни отбор до четвъртото място на световното първенство в САЩ през 1994 година, беше уважен от кмета на града Георг Спартански и някои от легендарните спортисти на града - футболистът Пламен Гетов и баскетболистът Цветан

Жан-Клод Ван Дам е герой не само в екшън филмите, но и в живота. Холивудската звезда го доказа с последната си постъпка - успя да убеди институциите в България и Норвегия да спасят живота на 3-месечната Рая. Кученцето беше заплашено от евтаназия, защото се оказа, че е пристигнало в скандинавската страна с фалшив паспорт