Свлачище ограничава движението по пътя за търговищкото село Александрово

https://www.24chasa.bg/region/article/6753972 www.24chasa.bg
СНИМКА: Архив

Свлачище ограничава движението по пътя за търговищкото село Александрово. Земните маси са се активизирали от преовлажняване, отцепен е целият скат до ръба на асфалта, каза пред БТА директорът на Областното пътно управление в Търговище Марчо Марчев.

За осигуряване на проходимостта и обезопасяване на участъка пътят е стеснен със знаци. Вчера до АПИ е изпратено искане за разрешение за ремонт на 15-20-метровия участък и до началото на следващата седмица се очаква становище, предава БТА.

Марчев коментира, че за да се нормализира движението там, необходимо е да се предприеме изграждането на т. нар. пилонна система - да се сондира и да се положат пилони, които да "подпрат" пътя. За ремонтната дейност, която би продължила няколко месеца, ще са необходими между 300 000 и 400 000 лева.

За окончателното овладяване на свлачището и обезопасяването на пътя, който свързва областния център с няколко населени места, по думите на Марчо Марчев, трябва специалисти от Института по пътищата и мостовете да посетят мястото и да излязат със становище.

Поради обилното снеготопене срутени скални маси е имало и в района на прохода "Боаза" по главния път София-Варна, както и в участък на границата между област Търговище и област Велико Търново.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

И на 74 години голямата Цветана Манева е в завидна форма, видя "България Днес". Играещата ролята на баба Злата в "Скъпи наследници" и на Цвета Андонова в "Под прикритие" актриса използва всеки свободен момент, за да свърши нещо полезно. Със спортни обувки и очила с дебели черни рамки, Манева бързаше за поредната си делова среща.

Рок легендата Милена яхна мощен чопър и оглуши столичнната улица "Раковска", видя "България Днес". Авангардната музикантка както винаги блестеше в класически хеви-метъл стил, окичена с тежки обеци, пиърсинги, дебели гривни и масивни кубинки. Любопитен детайл от визията на Милена бе закичената на раницта й плюшена играча, подмятана от вятъра,

Петър Янков е управител на метеорологичния офис на ТВ-МЕТ. Роден е на 7 юли 1961 г. в Пловдив. Завършва Физическия факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски", специалност ДМетеорологияУ. Има 13-годишен опит като синоптик във Военновъздушните сили. "България Днес" разговаря с него за времето по абитуриентските балове,