"Топлофикация" - Перник е сигнализирала прокуратурата за голяма авария от пожара

https://www.24chasa.bg/novini/article/6784135 www.24chasa.bg
"Топлофикация" - Перник СНИМКА: Архив

"Топлофикация" - Перник е подала сигнал до прокуратурата за голямата авария, възникнала в резултат на пожар на 19 февруари. Това съобщи на пресконференция изпълнителният директор на дружеството Любомир Спасов. По думите му дружеството е претърпяло щети за около 300 000 лв. Аварията не е причинена от съоръжение на "Топлофикация", а е привнесена отвън - запален е кабел на външен консуматор, поясни Спасов. Заради това перничани бяха повече от две седмици с нарушено топлоснабдяване, предаде БТА.

КЕВР е направила проверка на дружеството за периода от 1 януари до 27 февруари. Констатирани са 17 аварии на топлопреносната мрежа в това време, всички са отстранени до 48 часа, направени са седем превключвания на основни съоръжения.

КЕВР е настояла да бъде въведено 24-часово телефонно обслужване на гражданите. Изискан е анализ на причините, довели до аварията, както и мерките, които ще бъдат предприети, за да се избегнат подобни ситуации в бъдеще.

Констативен протокол от Министерството на енергетиката, което също провери пернишката "Топлофикация", все още не е получен в дружеството, каза Спасов.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Специална марка, посветена на 15-годишнината от приемането на България в НАТО, бе валидирана вчера в Министерски съвет. Пощенската марка изобразява трабантчето на тогавашния външен министър Соломон Паси. Освен него в церемонията участваха министърът на външните работи Екатерина Захариева и министърът на транспорта Росен Желязков.

Трябва да бъдем държани в ареста най-дълго време, за да може да се сложи ръка на фирмената ни собственост. От задържането ни се цели икономически ефект! Това заяви вчера пред апелативния спецсъд Евгения Банева, съпругата на олигарха Николай Банев, по повод дружествата, които двамата управляват, научи "България Днес".

Народният бард Веселин Маринов мина на повикване. Звездата бе изловена от топпапараците на "България Днес" търпеливо да чака пред столична бизнес сграда, тръпнейки да получи обаждане, за да бъде пуснат вътре. Изпълнителят на "Горчиво вино" чинно постоя десетина минути, говорейки по телефона с папка под мишница с надеждата да му отворят дверите на