Шуменец "олекна" с почти 15 хиляди лева заради бракониерски лов

https://www.24chasa.bg/novini/article/6786261 www.24chasa.bg
Снимка:Архив

Шуменски бизнесмен "олекна" с почти 15 хиляди лева, след като съдът в Попово го призна за виновен по обвинение в бракониерски лов на благороден елен и кошута. Днес съдът му наложи глоба от 2000 лева и конфискува ловната му карабина, с която са били застреляни животните. Преди това Златко Ил., на 41 години, възстановил и щетите от лова, като платил 12 230 лева и 22 стотинки. Заради това плащане той бил освободен от наказателна отговорност от Районната прокуратура в Попово, обясниха от Апелативната прокуратура във Варна.

На 14 декември м.г. около 23 часа в местност между село Люблен и Садина в община Попово служители на охранителна фирма, които работели по договор с горското стопанство, чули изстрели. На мястото, откъдето те били произведени, бил забелязан тъмен джип "Тойота ландкруизер" с шуменски номера. Проверка в последствие установила, че колата е собственост на транспортната фирма на бизнесмена от Шумен.

В онази нощ шофьорът избягал. По-късно джипът бил открит на автомивка минути преди да бъде измит от калта, натрупана по време на бракониерския лов. При огледа от колата били иззети 7 кутии ловни патрони и други доказателства за извършеното престъпление. При претърсване на къщата на бизнесмена полицията е иззела 3 ловни карабини, боеприпаси и части от убития едър дивеч.

Златко Ил. е бил задържан за 24 часа по Закона за МВР. Пред разследващите той направил пълни самопризнания, като обещал да възстанови щетите от бракониерски лов. Той е с чисто съдебно минало, припомниха от прокуратурата.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

"Левски" смени треньора и на "Герена" има нови методи за подготовка. Един от тях изглежда революционен поне за отборите в София. "Сините" вече тренират на пясък. Или поне тези от играчите, които се възстановяват от различни травми. На паркинга пред съблекалните на "Герена" в специално оградено място бе насипано сериозно количество пясък.

Тази година ще се проведе XXVI-тото издание на уникалния по рода си международен фестивал за авторска македонска песен и изпълнителско изкуство "Пирин Фолк" Сандански. За втора поредна година курортният ни град ще посрещне и участници в конкурса за деца – "Детски Пирин Фолк". На 24 август в Летния театър 20 деца на възраст между 8 и 15 години от

Николай Грозев е роден на 25 юли 1960 г. Средното си образование е завършил в ТМТ "Н.Е. Жуковски" в Сливен, а висшето - в Институт за учители специалисти, отново в областния град. От 1984 до 1990 г. работи като автоинструктор към СБА - Нова Загора. След това в продължение на 17 години е управител в частен бизнес.