Ударни курсове за готвачи и камериери

https://www.24chasa.bg/region/article/6789740 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Стартира обучението на първите групи безработни лица по проектите на социалните партньори, включени в Националния план за действие по заетостта през 2018 г., съобщи на пресконференция днес директорът на Бюрото по труда в Добрич Васил Сивков. Предвидени са обучения за придобиване на ключови компетентности и професионална квалификация до средата на месец април. В област Добрич ще бъдат включени общо 393 безработни лица. На територията на дирекция „Бюро по труда” – Добрич, обучение ще преминат 266 безработни лица. От дирекция „Бюро по труда” – Генерал Тошево 50 лица ще бъдат включени по проектите, от Бюрото по труда в Каварна – 37, от Тервел - 40.

Голяма част от курсовете, които ще се реализират, са по професии в сферата на туризма. Най-много безработни лица ще бъдат включени в обучение за „готвач” и „камериер” – по 60 лица за всяка професия. Общо 40 безработни лица от областта ще преминат професионална клалификация за администратор в хотелиерството, а 20 ще бъдат обучени за сервитьор-барман. Други 20 лица ще имат възможност да придобият професионална квалификация за работник в заведения за хранене. В проектите е заложено в обучение да бъдат включени 53 лица за професия „оператор на компютър” и 20 за „офис секретар”. За шивачи ще бъдат обучени 40 безработни лица, а 20 лица ще преминат курс за „работник в озеленяването”. Предвижда се курсовете да приключат в края на месец май, като на част от успешно завършилите професионално обучение ще бъде осигурена 3 месечна субсидирана заетост.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Гигантски 32-килограмов шаран бе уловен на езеро край София. Уникалното постижение регистрира Владимир Веселинов (31 г.) от софийското село Реброво. Той издърпал трофеен унгарски шаран на баластриерата край Враждебна, информира divoto.bg. Замятал е с дънна въдица, като стръвта е била протеиново топче с аромат на ананас.

Собственик на заведение прорязва 4 дървета и ги третира с вещество с цел умъртвяването им, за да застрои тротоарната площ до заведението си в кв. "Гео Милев", бл 109 столицата. За това сигнализира в социалните мрежи Михаил Димитров и призовава компетентните органи да вземат отношение по

Сложиха рога на писателката Калина Паскалева. Изкусителката се появи с две плитки под формата на рогчета в косата си пред известен столичен хотел, видя България Днес. Малко малко начумерена, любовта не спира да блика от нея. Красавицата се беше барнала с очила под формата на сърца във фаталния червен цвят.