Лазерна камера хвана 60 нарушители на скоростта за 3 часа в Търговище

https://www.24chasa.bg/region/article/6789759 www.24chasa.bg
СНИМКА: 24 часа/архив

Антирадари не ловят новото устройство, то засича от 600 метра разстояние и през нощта

60 нарушения на скоростта хвана новата лазерна камера на полицията в Търговище, която била монтирана за 3 часа вчера в четвъртък на улица "Цар Освободител" в града, съобщиха днес от пресцентъра на областната дирекция на МВР. От там припомнят, че от 12 март т.г. на територията на всички областни дирекции на МВР в страната работят 28 нови системи за контрол на скоростта.

Най-често катаджиите засичали шофьори, които превишили максимално допустимата скорост в участъка с от 11 до 21 км/час. Намерил се и истински джигит, който преминал край камерата с 52 км/час над разрешеното.

Новите камери работят самостоятелно и със собствени батерии. Те могат да установят по няколко нарушения, извършвани от различни автомобили, едновременно. Функционалността им позволява да се следи за скоростта в двете посоки на движение.

Работата с новата преносима лазерна камерана тринога е напълно автоматизирана, посняват още от полицията в Търговище. Полицейските служители единствено избират мястото за контрол на скоростта, разполагат устройството и му задават настройките - разстояние на снимане и допустимата за участъка скорост. След това системата извършва всичко останало напълно автоматично, без никакво участие на служител. След края на работата данните се предават автоматично в Централната база данни на МВР посредством онлайн връзка.

Устройството засича скоростта от 600 метра с помощта на лазерен лъч. То не излъчва сигнал и не се улавя от обикновените антирадари, които улавят радиовълни. Предимството му е, че автоматично разпознава номерата на автомобилите и обработва данните за техните собственици. Може да снима и в тъмната част на денонощието.

В област Търговище с подвижната камера за контрол на скоростните режими вече се работи регулярно по пътищата от републиканската и общинска пътна мрежа, предупреждават от тамошната "Пътна полиция".

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Зрелищен масов бой си спретнаха ултраси на "Левски" и ЦСКА. Футболните хулигани уговарят мелето в двора на гимназията "Вела Пеева" във Велико Търново и се маризят до кръв, като крайни победители излизат "сините" привърженици. Информацията "България Днес" научи от запалянковци и е потвърдена и от директора на школото Ангел Янчев.

Актрисата Деси Бакърджиева се зарадва изключително много при срещата си със свой стар познайник, видя "България Днес". Екранната доктор Хинова от сериала "Откраднат живот" случайно се видя с приятел, с когото не е общувала от дълго време. Деси едва разпозна старата си дружка, но след това двамата си побъбриха надълго и нашироко пред Народния

Венцислав Мартинов е хуморист имитатор, режисьор, продуцент и автор на текстове за поп песни и телевизионни сценарии. Роден е на 9 януари 1959 г. в София. Завършил е ВИИ "Карл Маркс" (дн. УНСС) със специалност "Счетоводна отчетност" и Института за театър, музика и кинематография "Николай Черкасов" (Санкт Петербург, Русия),