500 деца в риск са минали през Центъра за обществена подкрепа в Добрич

https://www.24chasa.bg/region/article/6795928 www.24chasa.bg
За тържеството имаше голяма торта със свещи, които бяха духнати от всички възпитаници на социалното заведение.

Центърът за обществена подкрепа към Областния съвет на БЧК- Добрич, днес отбеляза своя 18-и рожден ден. Социалното заведение е открито точно на днешната дата преди 18 години, по идея на БЧК и Младежкия Червен кръст на Австрия, припомни Любомир Сивков, ръководител. Над 500 деца са получили подкрепа в центъра за този период от време. Някои от тях вече имат свои семейства, други са студенти, трети са намерили трудова реализация, споделя още той. Капацитетът на социалния център е 25 души, а към момента се посещава от 21 деца на възраст от 6 до 18 години.Всички те са деца в риск и имат нужда от подкрепа. В центъра получават топъл обяд, специализирани грижи от педагози, психолози, социални работници и медицински лица.

„В центъра израснах емоционално и психически”, споделя вече порасналата Василена. „Пет години прекарах тук и за това време се промених към по-добро”, добавя и Симеон.

За тържеството имаше голяма торта със свещи, които бяха духнати от всички възпитаници на социалното заведение.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

                                                                                                                                                                                                                                                                                                           

Терористи ли финансират подобни конференции?, питат антифашисти Мощен сблъсък между националисти и антифашисти бележи най-мащабното събитие в последните години - конференция на крайните патриоти от цяла Европа утре вечер в София, на който ще бъде създаден общ съюз. Мястото на събитието се пази в тайна за последно,

Пожари разрушават Зографския и Хилендарския в Атон Иво АНГЕЛОВ Пожар унищожи голяма част от катедралата "Нотр Дам" в Париж в началото на Страстната седмица. Колкото и ужасяващи да бяха кадрите от огнената стихия, това не е първият подобен инцидент. От червените езици на огъня през вековете страдат и български манастири светини.