Набелязаха мерки за решаване на етнически проблеми в Пловдив

https://www.24chasa.bg/region/article/6820247 www.24chasa.bg
Ральо Ралев /вляво/ беше неотлъчно до Валери Симеонов, който пък похвали районния кмет.

Конкретни стъпки за решаване на трупаните с десетилетия проблеми в етническите райони на Пловдив бяха набелязани на първия по рода си национален форум. Той беше организиран от кмета на район "Северен" Ральо Ралев. На него присъства вицепремиерът Валери Симеонов.

Според кмета една от основните цели на форума е да пренесе дебата за ромските махали от централно на местно ниво.

"Бих се радвал, ако този форум сложи началото на една съвместна дейност между нас, представителите на общини и кметства, и представителите на държавните институции", каза Ралев. Според него управлението на смесените райони, е трудно и изисква познаване на културните особености и традициите на това население.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

За оставени кофи за смет на място за инвалиди на кръстовището на улиците Христо Белчев и Парчевич сигнализира столичанин днес. Въпросът който обаче си задават всички сега е къде тогава ще паркират инвалидите, за които е предназначено това

Медийният експерт Гого Лозанов се застопори пред разлепени оферти на туроператорска агенция и проучваше с интерес цените на екскурзиите, видя "България Днес". Философът журналист бе приковал поглед към островите Крит и Тасос, докато сладко пушеше от новите бездимни цигари. Лозанов побърза да се срещне с приятел и да сподели летните оферти.

Няколкостотин овцевъди и козевъди подкрепени от много граждани днес се събраха на протест пред МС с искания за по-високи държавни компенсации заради загубите които търпят стопаните в страната след умъртвяването на животни в Странджанско и ограниченията в продажбата на мляко. В знак на протест протестиращите запалиха вълна и изляха част от