Превръщат в луксозно място център за бити жени в Пловдив

https://www.24chasa.bg/region/article/6820273 www.24chasa.bg
Зам.-кметовете Димитър Кацарски и Георги Титюков направиха копката, след което жена лисна менче.

В комфортно място с 4-звезден лукс се превръща един от кризисните центрове за малтретирани жени и деца в Пловдив. Зам.-кметовете Георги Титюков и Димитър Кацарски направиха първа копка на мащабния ремонт. Той е за 368 000 лева. В момента в заведението, което се помещава в стара детска градина, има настанени две майки с хлапета, а капацитетът му за 9 души. На първия етаж пък е БЧК. Адресът се пази в тайна, за да бъде гарантирана защитата на пострадалите.

"Започваме с подмяна на външната ограда, която е килната. Дворът ще бъде изцяло реновиран с нова детска площадка. Ще има асансьор. Дограмата се подменя, а самата сграда се санира", съобщи Кацарски. Според него много е важно да има достъпна среда.

"До края на годината сградата ще е напълно обновена, обяви зам.-кметът по социална политика Георги Титюков.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

За оставени кофи за смет на място за инвалиди на кръстовището на улиците Христо Белчев и Парчевич сигнализира столичанин днес. Въпросът който обаче си задават всички сега е къде тогава ще паркират инвалидите, за които е предназначено това

Медийният експерт Гого Лозанов се застопори пред разлепени оферти на туроператорска агенция и проучваше с интерес цените на екскурзиите, видя "България Днес". Философът журналист бе приковал поглед към островите Крит и Тасос, докато сладко пушеше от новите бездимни цигари. Лозанов побърза да се срещне с приятел и да сподели летните оферти.

Няколкостотин овцевъди и козевъди подкрепени от много граждани днес се събраха на протест пред МС с искания за по-високи държавни компенсации заради загубите които търпят стопаните в страната след умъртвяването на животни в Странджанско и ограниченията в продажбата на мляко. В знак на протест протестиращите запалиха вълна и изляха част от