Показват в съда оръжия на полицая с убитите родители

https://www.24chasa.bg/region/article/6820727 www.24chasa.bg
На Венцеслав Караджов бяха предявени в съда оръжията, иззети от дома му СНИМКА: Анелия Перчева

Три пистолета и въздушна пушка бяха предявени като веществени доказателства на делото срещу пловдивския полицай Венцеслав Караджов, обвинен, че е разстрелял родителите си на 15 май 2016 г. Сред оръжията не беше "Макаров", използван за убийството. До този момент все още не е открит от разследващите. Не го намериха и в Гребният канал в града. Той бе претърсван 2 пъти заради твърдение на свидетел, че е видял ченгето да хвърля торба във водата. Самият подсъдим потвърди, че пушката и пищовите в залата, са негови. Караджов обаче категорично отрече да е виждал някога кози крак, който също бе показан на заседанието. Според прокуратурата извършителят на престъплението го е използвал за разбиване на вратата на дома на Цветан и Божура Караджови, след което са били ликвидирани.

"В имота на родителите ми имаше няколко такива инструменти, останали от времето, когато строяхме къщата. Аз също притежавам кози крак. Купих го, докато работех в Англия като дърводелец. Маркиран е с инициалите на името ми", заяви полицаят и уточни, че го държал в жълт куфар в работилницата си. Двамата представители на обвинението Георги Паскалев и Стефани Черешарова обаче възразиха, че този кози крак нямал отношение към предмета на делото, и съдът отхвърли искането на Караджов да бъде показан.

Очаква се утре полицаят да бъде разпитан за двойното убийство на родителите си, за което е привлечен към наказателна отговорност.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

За оставени кофи за смет на място за инвалиди на кръстовището на улиците Христо Белчев и Парчевич сигнализира столичанин днес. Въпросът който обаче си задават всички сега е къде тогава ще паркират инвалидите, за които е предназначено това

Медийният експерт Гого Лозанов се застопори пред разлепени оферти на туроператорска агенция и проучваше с интерес цените на екскурзиите, видя "България Днес". Философът журналист бе приковал поглед към островите Крит и Тасос, докато сладко пушеше от новите бездимни цигари. Лозанов побърза да се срещне с приятел и да сподели летните оферти.

Няколкостотин овцевъди и козевъди подкрепени от много граждани днес се събраха на протест пред МС с искания за по-високи държавни компенсации заради загубите които търпят стопаните в страната след умъртвяването на животни в Странджанско и ограниченията в продажбата на мляко. В знак на протест протестиращите запалиха вълна и изляха част от