Обсъждат енергийната ефективност на конференция в Габрово

https://www.24chasa.bg/region/article/6834553 www.24chasa.bg
Конференцията на ЕкоЕнергия в Габрово продължава и утре СНИМКА: Община Габрово

„Енергийната ефективност като инструмент за ускорено развитие на българските общини“ е темата на двудневната конференция, която се провежда в Габрово. Тя е част от официалната програма на българското председателство на ЕС.

Конференцията беше открита от арх. Николай Меразчиев - заместник-кмет „Устройство на територията, инфраструктура и екология“ в Община Габрово, който поздрави гостите и говори за целите и акцентите на събитието, предадоха от пресцентъра на местната администрация.

Сред презентаторите и официални гости са заместник-министърът на околната среда и водите Атанаска Николова, която говори за подкрепата за местните власти в прилагането на политики за устойчиво управление на ресурсите и опазване на околната среда и Малина Крумова, заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството, чиято тема е бъдещето на националната програма за енергийна ефективност и националната жилищна стратегия. Ще бъдат обсъдени също добри практики и тенденции.

Конференцията на ЕкоЕнергия в Габрово акцентира върху връзките между различните равнища на управление в посока на обновяването на публичния сграден фонд, инструментите за интегрирано градско развитие, общинското енергийно планиране и технологичните иновации в различни области като сградната автоматизация и системите за улично осветление, които са в прякото поле на действие на Приоритет „Възобновяема енергия, енергийна ефективност и енергийна сигурност“ на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Божигол чуква 33 г. с баджанака, Лозанова също идва на празника на бившия, татуира си името на вратаря 33 години празнува днес новата звезда на "Левски" Валери Божинов. "България Днес" научи от отлично запознати източници, че нападателят няма да прави шумен купон. Божигол ще посрещне Христовата възраст у дома.

Националите по риболов девети сред гръмотевици и мълнии Точно 734,51 килограма шарани улови България по време на традиционния шампионат на планетата в тази дисциплина. Това стигна на нашите риболовци да влязат в престижната десетката на най-добрите. Националите завършиха на девето място от 24 участващи държави. Шампион е ЮАР.

Млади влюбени в България открито демонстрираха чувствата си по случай днешния международен ден на любовта Св.