Обсъждат енергийната ефективност на конференция в Габрово

https://www.24chasa.bg/region/article/6834553 www.24chasa.bg
Конференцията на ЕкоЕнергия в Габрово продължава и утре СНИМКА: Община Габрово

„Енергийната ефективност като инструмент за ускорено развитие на българските общини“ е темата на двудневната конференция, която се провежда в Габрово. Тя е част от официалната програма на българското председателство на ЕС.

Конференцията беше открита от арх. Николай Меразчиев - заместник-кмет „Устройство на територията, инфраструктура и екология“ в Община Габрово, който поздрави гостите и говори за целите и акцентите на събитието, предадоха от пресцентъра на местната администрация.

Сред презентаторите и официални гости са заместник-министърът на околната среда и водите Атанаска Николова, която говори за подкрепата за местните власти в прилагането на политики за устойчиво управление на ресурсите и опазване на околната среда и Малина Крумова, заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството, чиято тема е бъдещето на националната програма за енергийна ефективност и националната жилищна стратегия. Ще бъдат обсъдени също добри практики и тенденции.

Конференцията на ЕкоЕнергия в Габрово акцентира върху връзките между различните равнища на управление в посока на обновяването на публичния сграден фонд, инструментите за интегрирано градско развитие, общинското енергийно планиране и технологичните иновации в различни области като сградната автоматизация и системите за улично осветление, които са в прякото поле на действие на Приоритет „Възобновяема енергия, енергийна ефективност и енергийна сигурност“ на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Нелепо припознаване става причина за смъртта на сириеца Локман Ибрахим. Според криминалисти наемникът, изпратен от хора на ВИС-2, е трябвало да убие брат му Бахзад, сочат от МВР за един от босовете на контрабандните канали у нас. Самата екзекуция е извършена късно вечерта на 19 юли 2004 г. Куршумите застигат 37-годишния сириец с български паспорт

Богдан и Янко с обща кръвоносна система, единият е добре, другият - в кома Борислав РАДОСЛАВОВ Сиамските близнаци са под ключ в социален дом в Бургас. До тях не се допуска никой друг освен семейството и всякаква информация за състоянието им е забранена. Това показа проверка на "България Днес". Богдан и Янко се родиха през август 2016 г.

Нова серия финансови проблеми и дела заплашват богатството на Ветко Арабаджиев, показа проверка на "България Днес". След обвиненията за пране на пари и последвалия запор на част от богатството му за олигарха са се присетили от НАП и руският гражданин Семьор Данилюк. Заради неплатени дългове и данъчни задължения приходната агенция и чужденецът са