Обсъждат енергийната ефективност на конференция в Габрово

https://www.24chasa.bg/region/article/6834553 www.24chasa.bg
Конференцията на ЕкоЕнергия в Габрово продължава и утре СНИМКА: Община Габрово

„Енергийната ефективност като инструмент за ускорено развитие на българските общини“ е темата на двудневната конференция, която се провежда в Габрово. Тя е част от официалната програма на българското председателство на ЕС.

Конференцията беше открита от арх. Николай Меразчиев - заместник-кмет „Устройство на територията, инфраструктура и екология“ в Община Габрово, който поздрави гостите и говори за целите и акцентите на събитието, предадоха от пресцентъра на местната администрация.

Сред презентаторите и официални гости са заместник-министърът на околната среда и водите Атанаска Николова, която говори за подкрепата за местните власти в прилагането на политики за устойчиво управление на ресурсите и опазване на околната среда и Малина Крумова, заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството, чиято тема е бъдещето на националната програма за енергийна ефективност и националната жилищна стратегия. Ще бъдат обсъдени също добри практики и тенденции.

Конференцията на ЕкоЕнергия в Габрово акцентира върху връзките между различните равнища на управление в посока на обновяването на публичния сграден фонд, инструментите за интегрирано градско развитие, общинското енергийно планиране и технологичните иновации в различни области като сградната автоматизация и системите за улично осветление, които са в прякото поле на действие на Приоритет „Възобновяема енергия, енергийна ефективност и енергийна сигурност“ на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

В кюфтета и пастърма се превърна злият пръч Боби. Страховитата карма се стовари върху него, след като преди няколко месеца агресивното животно първо нападна възрастна жена, а след това и стопанина си. Още тогава собственикът му Емил Христов се закани, че ще заколи Боби. Най-популярният пръч в пернишкото село Блатешница вече е търсено мезе,

Момче асистент помага в придвижването на Сашка Васева. Певицата от повече от година има сериозни проблеми със зрението и вече не може да ходи самостоятелно. Младежът е плътно до любимата изпълнителка на няколко поколения българи - придържа я внимателно, казва й къде да стъпва и я ориентира в обстановката.

Кристална гарафа за арманяк гушка съпругата на бившия футболен национал Елин Топузаков - Весела Тотева, видя "България Днес". Красавицата, която има моден бутик до хотел "Маринела" в столицата, внимателно отключи магазина си, пазейки стъкленицата. Гарафата освен да разлива скъп коняк на благосъстоятелните клиенти ще служи и като интериорен акцент