Младеж от село Старчище спаси щъркел със счупено крило

https://www.24chasa.bg/region/article/6838441 www.24chasa.bg
Снимка: Pixabay

Щъркел със счупено крило е открит от жител на антоновското село Старчище. За бедстващата птица са уведомени кметството в селото, община Антоново и Регионалната инспекция по околната среда и водите /РИОСВ/ в Шумен, съобщи на БТА кметът на населеното място Зекерие Исмаилов.

Птицата е намерена преди седмица от младеж от селото. Той забелязал щъркела в безпомощно състояние в канавка на пътя между Омуртаг и с. Камбурово. След като видял, че е със счупено крило, го прибрал в дома си. В продължение на няколко дни птицата е обгрижвана от семейството, хранена е с риба и с червеи. Въпреки усилията на хората, нямало видимо подобрение на състоянието й. От общината в Антоново подават сигнал в екоинспекцията в Шумен, откъдето прибират болната птица.

От РИОСВ уточниха за БТА, че щъркелът е транспортиран за лечение и наблюдение в специализирана клиника на спасителния център "Зелени Балкани" в Стара Загора.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Зрелищен масов бой си спретнаха ултраси на "Левски" и ЦСКА. Футболните хулигани уговарят мелето в двора на гимназията "Вела Пеева" във Велико Търново и се маризят до кръв, като крайни победители излизат "сините" привърженици. Информацията "България Днес" научи от запалянковци и е потвърдена и от директора на школото Ангел Янчев.

Актрисата Деси Бакърджиева се зарадва изключително много при срещата си със свой стар познайник, видя "България Днес". Екранната доктор Хинова от сериала "Откраднат живот" случайно се видя с приятел, с когото не е общувала от дълго време. Деси едва разпозна старата си дружка, но след това двамата си побъбриха надълго и нашироко пред Народния

Венцислав Мартинов е хуморист имитатор, режисьор, продуцент и автор на текстове за поп песни и телевизионни сценарии. Роден е на 9 януари 1959 г. в София. Завършил е ВИИ "Карл Маркс" (дн. УНСС) със специалност "Счетоводна отчетност" и Института за театър, музика и кинематография "Николай Черкасов" (Санкт Петербург, Русия),