Младеж от село Старчище спаси щъркел със счупено крило

https://www.24chasa.bg/region/article/6838441 www.24chasa.bg
Снимка: Pixabay

Щъркел със счупено крило е открит от жител на антоновското село Старчище. За бедстващата птица са уведомени кметството в селото, община Антоново и Регионалната инспекция по околната среда и водите /РИОСВ/ в Шумен, съобщи на БТА кметът на населеното място Зекерие Исмаилов.

Птицата е намерена преди седмица от младеж от селото. Той забелязал щъркела в безпомощно състояние в канавка на пътя между Омуртаг и с. Камбурово. След като видял, че е със счупено крило, го прибрал в дома си. В продължение на няколко дни птицата е обгрижвана от семейството, хранена е с риба и с червеи. Въпреки усилията на хората, нямало видимо подобрение на състоянието й. От общината в Антоново подават сигнал в екоинспекцията в Шумен, откъдето прибират болната птица.

От РИОСВ уточниха за БТА, че щъркелът е транспортиран за лечение и наблюдение в специализирана клиника на спасителния център "Зелени Балкани" в Стара Загора.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Няколкостотин овцевъди и козевъди подкрепени от много граждани днес се събраха на протест пред МС с искания за по-високи държавни компенсации заради загубите които търпят стопаните в страната след умъртвяването на животни в Странджанско и ограниченията в продажбата на мляко. В знак на протест протестиращите запалиха вълна и изляха част от

Тихомълком у нас е върнат Матей Боев, дясна ръка на Евелин Банев-Брендо в наркобандата, прочула се с прозвището "Кокаинови крале". Боев е докаран в България от италиански затвор, където излежава присъда за дрога. Повод за трансфера му е молба да доизлежи наказанието си в български затвор. Вчера тя бе разгледана от Апелативния съд в София.

Кой е той? Стефан Димитров е дългогодишен ловец и председател на старозагорското Сдружение на ловците и риболовците. Той е награждаван много пъти за дейността си от Националния съюз. - Г-н Димитров, близо 120 000 ловци в страната скочиха срещу промените в Закона за лова, целящи предотвратяване разпространението на болестта африканска чума по