Прокарват канализация за 1 млн. лева в Първенец

https://www.24chasa.bg/region/article/6853500 www.24chasa.bg
Кметът на "Родопи" Пламен Спасов

Септичните ями в кв. "Терасите" в Първенец ще изчезнат, тъй като там започва изграждане на канализация. Осигурена е безвъзмездна държавна помощ от 1 138 000 лева.

"Повече от 3 г. убеждавах министерството на околната среда в необходимостта от канализационна система в квартала. Там почвата е скална и непопивна, което води до течове на отходни води и замърсяване", посочи кметът на община "Родопи" Пламен Спасов. Отпуснатите средства са предназначени за доизграждане на колектор 1 в Първенец, прокарване на второстепенната мрежа в кв. "Терасите" и поставяне на дъждоприемни шахти. С реализацията на проекта ще се реши изцяло проблемът с отпадъчните води в източната част на Първенец.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

*** Събрал шефът на фирмата състава и им съобщил, че секретарката е бременна. Тъй като тя била палава, всички навели виновно глави. Тогава извикали бай Иван портиера. - Бай Иване, ти имал ли си нещо общо със секретарката? - попитал деликатно шефа. -Ама моля ви се, на мойте години... - Хайде сега й съобщи, че е уволнена. *** Зима е.

Голям интерес към автомобилен салон София 2019 отчитат вносителите на автомобили в България от всички марки. По време на изложението тази година могат да се видят голям брой премиерни за българския пазар модели, което продължава до неделя. Снимки: Пламен

Скромна на вид 51-годишна пловдивчанка се оказа сред най-издирваните жени в Европа. В рамките на няколко години Радина Жечева успява да прибере спестяванията на десетки хора от цялата страна. Докато прокуратурата се накани да реагира, измамничката си плюе на петите и няма как да излежи 5-годишната си присъда