Остава в сила частичното бедствено положение в Плевен

https://www.24chasa.bg/region/article/6865048 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

В Плевен бедственото положение остава в сила, съобщиха от общината.

То се отнася за част от територията на общината след разразилата се снощи силна буря - за селата Гривица, Ясен и Опанец.

Със заповед на кмета Георг Спартански е бедственото положение е обявено считано от 17.30 часа на 15 май и е въведен в изпълнение Общинският план за защита на населението. Продължава работата си и кризисен щаб.

Нанесените щети са сериозни. В Плевен има множество изкоренени дървета, засегнати са и автомобили, скъсани са жици от електропреносната мрежа.

Един човек е с наранявания от счупени стъкла. Оказана му е медицинска помощ, няма опасност за живота му.

В Гривица четири къщи са с напълно отнесени покриви, на други близо 50 покривите са пострадали на 60-70%.

Навсякъде се работи без почивка за отстраняване на щетите.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

От концерта в зала О2 в Лондон Подкрепям тези жени в борбата за децата им, обяви Дългия , снимки: Юлиан САВЧЕВ Милион лева ще дадат Слави Трифонов и "Ку-ку бенд" на децата с увреждания след концерта си в музикалния гигант - зала „О2 арена“, в Лондон на 9 юни. Концертът ще се казва "Системата ги убива", а шоуменът ще излезе със същата тениска,

Продуцентът Андрей Арнаудов стана горд татко на момче. Неговата съпруга Емануела го дари със син, който се е родил с перфектни мерки - 3,450 кг и е висок 51 см. Андрей все още не знае кога ще ги изписват. "Кръстих го на баща ми Васил, той много щеше да се радва", сподели Андрей, чийто татко бе видният български хоров диригент Васил Арнаудов.

Уникален дует заформиха фолклегендата Софи Маринова и бившият български национал по футбол Благой Георгиев. Джизъса и ромската кралица се засякоха по време на абитуриентски купон в столичен хотел. Естествено, Благо веднага стана център на внимание и бе поканен от Софи да пеят заедно на микрофона. "За нашата икона Благо Георгиев", афишира Софи.