Иван Тотев учи кмета на Дрезден как да спечели през 2025 г. европейска столица на културата

https://www.24chasa.bg/region/article/6865921 www.24chasa.bg
Кметът на Дрезден Дрик Хилбер и колегата му Иван Тотев.

Кметът на Дрезден Дрик Хилберт се срещна с градоначалника Иван Тотев. Той ще се запознае с работата на фондация "Пловдив 2019", която готви града за европейска столица на културата. Дрезден кандидатства за титлата през 2025 г.

"Бъдете реалисти, представяйте нещата каквито са, кажете за какво ви е нужен проектът, как ще промени той хората и град Дрезден като цяло", посъветва Тотев госта. Той допълни, че това е успешният модел при кандидатстване и спечелване на проекта.

"Чрез силата на културата искаме да променим Пловдив, да решим някои градски проблеми, да обединим хората в една кауза", каза още Тотев. И добави, че Пловдив разполага с университети, бизнес, инвестиции, минимални нива на безработица, заетост, много млади хора, постоянно увеличаване на населението всяка година.

"Числата, които ми казвате са сходни с тези, които имаме в Дрезден, а именно - 10 университета, 45 000 студенти, постоянен ръст на населението", заяви Дирк Хилберт.

Тотев разказа за активния културен живот в Пловдив и за творците, ангажирани в развитието и разнообразието му, както и подкрепата, която Общината им оказва при реализирането на културния календар, чийто бюджет се увеличава с всяка изминала година.

"Подготвяме се вече 3 години, но Европейска столица на културата е проект, който ще продължи да съществува и след това, а отзвукът ще се усеща години напред", каза кметът на Пловдив.

Освен плакет с логото "Заедно" той подари на госта вратовръзка с емблемата на Община Пловдив. И покани кмета на Дрезден да гостува догодина.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Рекламен бос се оказа част от бандата на Евлоги Станоев - Голямата Бирма, показа проверка на "България Днес". За момента името на Любомир Иванов не е обявявано официално от разследващите като част от мащабната схема на Станоев за производство и търговия с нелегални цигари. Информация за дейността му има еднствено в сайта на Интерпол,

                                                                                                                                                                                                                                                                                                          

Благодарна съм, че си партнирам с него в "Откраднат живот" КОЯ Е ТЯ Неда Спасова е родена на 19 февруари 1992 г. във Враца. През 2014 г. завършва НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов", специалност "Актьорство за драматичен театър" в класа на проф. Маргарита Младенова. От началото на 2018 г. е част от трупата на Театър "София".