Иван Тотев учи кмета на Дрезден как да спечели през 2025 г. европейска столица на културата

https://www.24chasa.bg/region/article/6865921 www.24chasa.bg
Кметът на Дрезден Дрик Хилбер и колегата му Иван Тотев.

Кметът на Дрезден Дрик Хилберт се срещна с градоначалника Иван Тотев. Той ще се запознае с работата на фондация "Пловдив 2019", която готви града за европейска столица на културата. Дрезден кандидатства за титлата през 2025 г.

"Бъдете реалисти, представяйте нещата каквито са, кажете за какво ви е нужен проектът, как ще промени той хората и град Дрезден като цяло", посъветва Тотев госта. Той допълни, че това е успешният модел при кандидатстване и спечелване на проекта.

"Чрез силата на културата искаме да променим Пловдив, да решим някои градски проблеми, да обединим хората в една кауза", каза още Тотев. И добави, че Пловдив разполага с университети, бизнес, инвестиции, минимални нива на безработица, заетост, много млади хора, постоянно увеличаване на населението всяка година.

"Числата, които ми казвате са сходни с тези, които имаме в Дрезден, а именно - 10 университета, 45 000 студенти, постоянен ръст на населението", заяви Дирк Хилберт.

Тотев разказа за активния културен живот в Пловдив и за творците, ангажирани в развитието и разнообразието му, както и подкрепата, която Общината им оказва при реализирането на културния календар, чийто бюджет се увеличава с всяка изминала година.

"Подготвяме се вече 3 години, но Европейска столица на културата е проект, който ще продължи да съществува и след това, а отзвукът ще се усеща години напред", каза кметът на Пловдив.

Освен плакет с логото "Заедно" той подари на госта вратовръзка с емблемата на Община Пловдив. И покани кмета на Дрезден да гостува догодина.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Живея с 400 лева, нямам пожизнена пенсия, но не се оплаквам "Видях "другия" свят, но още искам в този! Имам много какво да направя с живота си, а и внучката ми дава крила". Това сподели пред вестника ни голямата ни оперна прима Христина Ангелакова месеци преди да си отиде от този свят на 20 май. Певицата почина на 73 г.

Война за контрол на наркоканали към Блзкия изток и разчистване на сметки заради предателство около разбитата фабрика за амфетамини в софийското село Опицвет са причина за екзекуцията на арабите Фейсал Закка и Матар aл Рулех. В това са убедени криминалисти, разследващи зловещото покушение от края на 2002 г.

Д-р Петър Берон се мотае по столичните пазари, видяха топпапараците на "България Днес". В малко разпасан вид зоологът разгледа внимателно какво предлагат търговците и избра най-доброто за своята