Превозвачи се събраха на мирен протест и край ГКПП "Дунав мост" при Русе

https://www.24chasa.bg/region/article/6867529 www.24chasa.bg
СНИМКА: "24 часа"/Архив

И в Русе шофьори на тежкотоварни камиони се събраха на мирен протест. В района на ГКПП "Дунав мост" те изразиха несъгласието си с предлагания законодателен пакет за мобилност на ЕК, известен като закона "Макрон".

Шофьорите с камиони се наредиха в едната лента за движение на международния бул. "България". На част от колите имаше и транспаранти с надписи - "Има ли място за БГ бизнеса в ЕС?", предаде БТА.

"Ние сме против закона "Макрон", чиято цел е да ограничи присъствието на транспортния пазар. Приемането на България в ЕС би трябвало да означава равни права за всички и равни възможности, както и равен старт... Ограничението на този бизнес, който храни много семейства в България, няма да доведе до нищо добро", каза Йордан Йорданов, който се занимава с транспорт от 15 години, а е шофьор на камион от 10 години.

"Целта е да покажем, че трябва да се чуе и гласът на малките държави", каза Йорданов.

Такива протести се провеждат и в редица други градове днес.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Живея с 400 лева, нямам пожизнена пенсия, но не се оплаквам "Видях "другия" свят, но още искам в този! Имам много какво да направя с живота си, а и внучката ми дава крила". Това сподели пред вестника ни голямата ни оперна прима Христина Ангелакова месеци преди да си отиде от този свят на 20 май. Певицата почина на 73 г.

Война за контрол на наркоканали към Блзкия изток и разчистване на сметки заради предателство около разбитата фабрика за амфетамини в софийското село Опицвет са причина за екзекуцията на арабите Фейсал Закка и Матар aл Рулех. В това са убедени криминалисти, разследващи зловещото покушение от края на 2002 г.

Д-р Петър Берон се мотае по столичните пазари, видяха топпапараците на "България Днес". В малко разпасан вид зоологът разгледа внимателно какво предлагат търговците и избра най-доброто за своята