В Бургас тръгва дарителска акция за малкия Константин -невероятно будно дете, но с коварна диагноза

https://www.24chasa.bg/region/article/6867607 www.24chasa.bg
Състоянието на талантливото дете става все по-тежко, но шанс има. То вече е в Москва за изследвания.

Невероятно будният и лъчезарен Константин Димитров от 4Б клас на ОУ"Братя Миладинови" обедини учители и ученици, които  организират дарителска кампания, за да му помогнат да живее.

Пред входа на училището вече са поставени урни за събиране на средства, а на 28-ми май се организира благотворителен концерт в актовата залата на училището.

"Дали сме информация на всички родители от групите, Коцето вече е в Москва за изследвания. Той е прекрасно дете, много искаме да му помогнем", сподели директорът Бочко Бочев.

Въпреки тежката си диагноза - тумор зад лявата ключица, който дава  усложнения и засяга жлеза на растежа, Коцето не се предава. За жалост обаче момченцето вече е с атрофия на мускулите и от известно време е на легло.

Предстои му тежка операция  в Москва, средствата за която са осигурени от Фонда за лечение на деца в чужбина. 

"Константин беше толкова жизнен, а вече е на легло. Той е толкова хубаво и умно дете, затова призоваваме всеки, който може, да му помогне", заяви класният ръководител на момченцето Марина Панайотова.

"Не познавам друго такова дете, изключително задълбочено, умно и позитивно", добавя заместник-директорът на училището Румен Щилиянов.

В каузата да помогнем на Коцето се включи и бургаският депутат Диана Саватева, която е в непрекъсната връзка с майката на момченцето и оказва логистична подкрепа.

Преди време Константин е имал дарителска сметка, защото боледува от малък, която е била с голяма сума, но със съдебно решение част от тези пари са дарени за друго крайно нуждаещо се дете.

Според запознати от Фонда за лечение на деца в чужбина направили голям компромис, пращайки момченцето на лечение в Москва, защото нямали договори с Русия.

Близо 2 г. семейството на Константин чака отговор от няколко германски клиники, но напразно. Сега надеждата им е в специалистите от Москва.

Близките на невероятното дете призовават бургазлии да не остават безучастни, да подадат ръка, за да му дадат шанс да живее и развие потенциала си.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Зрелищен масов бой си спретнаха ултраси на "Левски" и ЦСКА. Футболните хулигани уговарят мелето в двора на гимназията "Вела Пеева" във Велико Търново и се маризят до кръв, като крайни победители излизат "сините" привърженици. Информацията "България Днес" научи от запалянковци и е потвърдена и от директора на школото Ангел Янчев.

Актрисата Деси Бакърджиева се зарадва изключително много при срещата си със свой стар познайник, видя "България Днес". Екранната доктор Хинова от сериала "Откраднат живот" случайно се видя с приятел, с когото не е общувала от дълго време. Деси едва разпозна старата си дружка, но след това двамата си побъбриха надълго и нашироко пред Народния

Венцислав Мартинов е хуморист имитатор, режисьор, продуцент и автор на текстове за поп песни и телевизионни сценарии. Роден е на 9 януари 1959 г. в София. Завършил е ВИИ "Карл Маркс" (дн. УНСС) със специалност "Счетоводна отчетност" и Института за театър, музика и кинематография "Николай Черкасов" (Санкт Петербург, Русия),