В Бургас тръгва дарителска акция за малкия Константин -невероятно будно дете, но с коварна диагноза

https://www.24chasa.bg/region/article/6867607 www.24chasa.bg
Състоянието на талантливото дете става все по-тежко, но шанс има. То вече е в Москва за изследвания.

Невероятно будният и лъчезарен Константин Димитров от 4Б клас на ОУ"Братя Миладинови" обедини учители и ученици, които  организират дарителска кампания, за да му помогнат да живее.

Пред входа на училището вече са поставени урни за събиране на средства, а на 28-ми май се организира благотворителен концерт в актовата залата на училището.

"Дали сме информация на всички родители от групите, Коцето вече е в Москва за изследвания. Той е прекрасно дете, много искаме да му помогнем", сподели директорът Бочко Бочев.

Въпреки тежката си диагноза - тумор зад лявата ключица, който дава  усложнения и засяга жлеза на растежа, Коцето не се предава. За жалост обаче момченцето вече е с атрофия на мускулите и от известно време е на легло.

Предстои му тежка операция  в Москва, средствата за която са осигурени от Фонда за лечение на деца в чужбина. 

"Константин беше толкова жизнен, а вече е на легло. Той е толкова хубаво и умно дете, затова призоваваме всеки, който може, да му помогне", заяви класният ръководител на момченцето Марина Панайотова.

"Не познавам друго такова дете, изключително задълбочено, умно и позитивно", добавя заместник-директорът на училището Румен Щилиянов.

В каузата да помогнем на Коцето се включи и бургаският депутат Диана Саватева, която е в непрекъсната връзка с майката на момченцето и оказва логистична подкрепа.

Преди време Константин е имал дарителска сметка, защото боледува от малък, която е била с голяма сума, но със съдебно решение част от тези пари са дарени за друго крайно нуждаещо се дете.

Според запознати от Фонда за лечение на деца в чужбина направили голям компромис, пращайки момченцето на лечение в Москва, защото нямали договори с Русия.

Близо 2 г. семейството на Константин чака отговор от няколко германски клиники, но напразно. Сега надеждата им е в специалистите от Москва.

Близките на невероятното дете призовават бургазлии да не остават безучастни, да подадат ръка, за да му дадат шанс да живее и развие потенциала си.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

"Левски" смени треньора и на "Герена" има нови методи за подготовка. Един от тях изглежда революционен поне за отборите в София. "Сините" вече тренират на пясък. Или поне тези от играчите, които се възстановяват от различни травми. На паркинга пред съблекалните на "Герена" в специално оградено място бе насипано сериозно количество пясък.

Тази година ще се проведе XXVI-тото издание на уникалния по рода си международен фестивал за авторска македонска песен и изпълнителско изкуство "Пирин Фолк" Сандански. За втора поредна година курортният ни град ще посрещне и участници в конкурса за деца – "Детски Пирин Фолк". На 24 август в Летния театър 20 деца на възраст между 8 и 15 години от

Николай Грозев е роден на 25 юли 1960 г. Средното си образование е завършил в ТМТ "Н.Е. Жуковски" в Сливен, а висшето - в Институт за учители специалисти, отново в областния град. От 1984 до 1990 г. работи като автоинструктор към СБА - Нова Загора. След това в продължение на 17 години е управител в частен бизнес.