Превозвачи от Велико Търново: С преговори могат да се премахнат част от рестрикциите в пакета "Мобилност"

https://www.24chasa.bg/region/article/6867697 www.24chasa.bg
СНИМКА: "24 часа"/Архив

Превозвачи от Велико Търново смятат, че с преговори може да бъдат премахнати част от рестрикциите в предложения Пакет за мобилност на Европейската комисия.

Собственици на превозвачески фирми и повече от 40 водачи на тежкотоварни камиони се събраха тази сутрин на паркинг във Велико Търново, за да изразят недоволството си от предложения регламент, предаде БТА.

Те смятат, че предложените ограничения ще доведат до фалити и финансови загуби в сектора.

Ако се стигне до приемането на занопроекта, България трябва да наложи вето, коментира Светлин Тананеев, който притежава 70 камиона, движещи се по пътищата на Германия и Дания.

Той посочи, че от бранша разчитат на разбирането на българското правителство и уверенията му, че стои зад интересите на българските превозвачи.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Зрелищен масов бой си спретнаха ултраси на "Левски" и ЦСКА. Футболните хулигани уговарят мелето в двора на гимназията "Вела Пеева" във Велико Търново и се маризят до кръв, като крайни победители излизат "сините" привърженици. Информацията "България Днес" научи от запалянковци и е потвърдена и от директора на школото Ангел Янчев.

Актрисата Деси Бакърджиева се зарадва изключително много при срещата си със свой стар познайник, видя "България Днес". Екранната доктор Хинова от сериала "Откраднат живот" случайно се видя с приятел, с когото не е общувала от дълго време. Деси едва разпозна старата си дружка, но след това двамата си побъбриха надълго и нашироко пред Народния

Венцислав Мартинов е хуморист имитатор, режисьор, продуцент и автор на текстове за поп песни и телевизионни сценарии. Роден е на 9 януари 1959 г. в София. Завършил е ВИИ "Карл Маркс" (дн. УНСС) със специалност "Счетоводна отчетност" и Института за театър, музика и кинематография "Николай Черкасов" (Санкт Петербург, Русия),