Превозвачи от Велико Търново: С преговори могат да се премахнат част от рестрикциите в пакета "Мобилност"

https://www.24chasa.bg/region/article/6867697 www.24chasa.bg
СНИМКА: "24 часа"/Архив

Превозвачи от Велико Търново смятат, че с преговори може да бъдат премахнати част от рестрикциите в предложения Пакет за мобилност на Европейската комисия.

Собственици на превозвачески фирми и повече от 40 водачи на тежкотоварни камиони се събраха тази сутрин на паркинг във Велико Търново, за да изразят недоволството си от предложения регламент, предаде БТА.

Те смятат, че предложените ограничения ще доведат до фалити и финансови загуби в сектора.

Ако се стигне до приемането на занопроекта, България трябва да наложи вето, коментира Светлин Тананеев, който притежава 70 камиона, движещи се по пътищата на Германия и Дания.

Той посочи, че от бранша разчитат на разбирането на българското правителство и уверенията му, че стои зад интересите на българските превозвачи.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

"Левски" смени треньора и на "Герена" има нови методи за подготовка. Един от тях изглежда революционен поне за отборите в София. "Сините" вече тренират на пясък. Или поне тези от играчите, които се възстановяват от различни травми. На паркинга пред съблекалните на "Герена" в специално оградено място бе насипано сериозно количество пясък.

Тази година ще се проведе XXVI-тото издание на уникалния по рода си международен фестивал за авторска македонска песен и изпълнителско изкуство "Пирин Фолк" Сандански. За втора поредна година курортният ни град ще посрещне и участници в конкурса за деца – "Детски Пирин Фолк". На 24 август в Летния театър 20 деца на възраст между 8 и 15 години от

Николай Грозев е роден на 25 юли 1960 г. Средното си образование е завършил в ТМТ "Н.Е. Жуковски" в Сливен, а висшето - в Институт за учители специалисти, отново в областния град. От 1984 до 1990 г. работи като автоинструктор към СБА - Нова Загора. След това в продължение на 17 години е управител в частен бизнес.