Съдят баща, убил сина си заради пиянски тормоз

https://www.24chasa.bg/region/article/6868184 www.24chasa.bg

82-годишният Иван Срадков от петричкото с. Мендово застава пред съда за убийството на родния си син Румен.

Окръжна прокуратура - Благоевград е внесла обвинителния акт срещу бащата и се очаква насрочване на делото в съда.

Иван Срадков живеел с жена си в къща в селото, като на втория етаж живеел синът им Румен. Отношенията им били влошени, защото синът ежедневно се напивал и ги тормозел. От 2008 г. до 2015 г. Румен многократно бил настаняван и лекуван в психиатрично заведение с поведенчески разстройства, вследствие на употреба на алкохол. Не работел и непрекъснато искал пари от възрастните си родители. Тормозел ги психически и физически, а когато те му отказвали пари, ги пребивал. За агресивното поведение на сина възрастните подавали жалби до полицията и до кмета на с. Мендово.

На 15 юли 2016 г. около 21 ч Румен отишъл при родителите си, за да търси пари, заплашил ги с дървен кол и баща му дал 2 лв. да си купи алкохол. След това бащата Иван отишъл да нощува в сламена колиба край селото. Няколко часа по-късно при него дошъл синът му, който бил пиян и отново поискал пари. Получили отново 2 лв., с които си купил още ракия. По-късно Румен се прибрал в дома си да спи. След полунощ се върнал и баща му. Взел брадва и около 2 ч през нощта се качил в стаята, където спял синът му. Нанесъл му два удара в шията и по главата, след което излязъл. Скрил брадвата в слама до колибата.

На сутринта бащата казал на жена си, че синът им вече няма да пие ракия. Отишъл до дома на кмета и му разказал за случилото се.

Според вещите лица, бащата Иван е усещал силен страх, раздразнение, безизходица, застрашеност, депресия, заради което е посегнал на сина си.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Живея с 400 лева, нямам пожизнена пенсия, но не се оплаквам "Видях "другия" свят, но още искам в този! Имам много какво да направя с живота си, а и внучката ми дава крила". Това сподели пред вестника ни голямата ни оперна прима Христина Ангелакова месеци преди да си отиде от този свят на 20 май. Певицата почина на 73 г.

Война за контрол на наркоканали към Блзкия изток и разчистване на сметки заради предателство около разбитата фабрика за амфетамини в софийското село Опицвет са причина за екзекуцията на арабите Фейсал Закка и Матар aл Рулех. В това са убедени криминалисти, разследващи зловещото покушение от края на 2002 г.

Д-р Петър Берон се мотае по столичните пазари, видяха топпапараците на "България Днес". В малко разпасан вид зоологът разгледа внимателно какво предлагат търговците и избра най-доброто за своята