Обучават безработни в специалности от строителството по проект на България и Румъния

https://www.24chasa.bg/novini/article/6877303 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Триста безработни от България и Румъния ще бъдат обучени в различни специалности от строителството по проект на четири неправителствени организации от България и Румъния. Това съобщи на пресконференция в Регионалния пресклуб на БТА във Видин Красимир Кирилов, ръководител на Видинската търговско-промишлена палата.

По проекта се предвижда да бъдат изградени информационни центрове за консултация, в които ще се предоставя постоянно информация за промени в законодателството, свързано с намирането на работна ръка от чужбина. Тези центрове ще бъдат в полза на строителните фирми от трансграничния регион. Предвижда се в края на проекта да се проведе и по една трудова борса в двете държави.

Проектът "Развитие на съвместният трудов пазар и трудовата мобилност в областта на строителството в Трансграничния район на Румъния и България " е финансиран по Програма Interreg V-A Румъния-България 2014-2020. Водещ партньор е Румънската асоциация за електронна и софтуерна индустрия - клон Олтения, град Крайова, в партньорство с Асоциация строителен клъстер Олтения, град Крайова.

От българска страна партньори са Видинска търговско-промишлена палата и Национален център за информационно обслужване-Плевен. Целта на проекта е да спомогне за увеличаване на заетостта и подобряване на икономиката в трансграничния регион чрез инициативи, които активират трудовата мобилност в региона.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Актьорите от сериала "София ден и нощ" Митко и Коки страдат за изминалите звездни актьорски мигове, разбра "България Днес". Двамата мъжаги бяха засечени в столично заведение, където разговаряха и си припомняха за добрите стари времена, когато славата ги връхлетя покрай играта им в хитовия сериал и не можеха да се отърват от луди фенки.

Ръководството на "Левски" има намерение да глоби нападателя Жерсон Кабрал. Прчината е глупавият червен картон, който футболистът си изкара при загубата с 0:1 от "Черно море". След нея "сините" се смъкнаха на трето място в класирането на Първа лига. Той остави отбора си с 10 човека в 68-ата минута. Това стана,

Жители на столичният квартал Св. Троица запретнаха ръкави и използваха едни от последните слънчеви дни за да облагородят градинката пред кооперацията си. За да я запазят от евентуални посегателства съкооператорите са сложили и кашпи пред новата декоративна