Авиационният парк край Омуртаг ще носи името на космонавта Александър Александров

https://www.24chasa.bg/region/article/6901906 www.24chasa.bg
Александър Александров СНИМКА: Йордан Симеонов/Архив

Авиационно-космическият парк край Омуртаг днес бе именуван "Летец-космонавт Александър Александров". Поводът е 30-та годишнина от полета на втория български космонавт Александър Александров, роден и израсъл в града, предава БТА.

Решението за именуването на парка бе прието единодушно от общинските съветници в града. Във връзка с годишнината музеят на открито бе обновен и дообогатен.

На церемонията по именуването присъстваха Александър Александров, първият български космонавт Георги Иванов, Виктор Савиних - полетял на 7 юни 1988 г. заедно омуртагчанина, техни колеги космонавти от Русия и Румъния.

"Тук е мястото да изкажа своята огромна благодарност, че авиопаркът се поддържа и обогатява с нови самолети и ракети. Всичко това е в името на благото на общината и нейните жители", каза Александров.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

"Левски" има с какво да се гордее на световното първенство. Една "синя" половинка привлича погледите по стадионите в Русия. Съпругата на исландския защитник Холмар Ейолфсон - Йона, спокойно може да се нареди в Топ 10 на най-красивите жени на мондиала. Блондинката подкрепя "викингите", въпреки че мъжът й още не се е появил в игра.

Полицейски патрул в центъра на Нижни Новгород, Русия следи за сигурността на феновете по време на Световното първенство по футбол. Снимка: REUTERS/Gleb