Авиационният парк край Омуртаг ще носи името на космонавта Александър Александров

https://www.24chasa.bg/region/article/6901906 www.24chasa.bg
Александър Александров СНИМКА: Йордан Симеонов/Архив

Авиационно-космическият парк край Омуртаг днес бе именуван "Летец-космонавт Александър Александров". Поводът е 30-та годишнина от полета на втория български космонавт Александър Александров, роден и израсъл в града, предава БТА.

Решението за именуването на парка бе прието единодушно от общинските съветници в града. Във връзка с годишнината музеят на открито бе обновен и дообогатен.

На церемонията по именуването присъстваха Александър Александров, първият български космонавт Георги Иванов, Виктор Савиних - полетял на 7 юни 1988 г. заедно омуртагчанина, техни колеги космонавти от Русия и Румъния.

"Тук е мястото да изкажа своята огромна благодарност, че авиопаркът се поддържа и обогатява с нови самолети и ракети. Всичко това е в името на благото на общината и нейните жители", каза Александров.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Николай Грозев е роден на 25 юли 1960 г. Средното си образование е завършил в ТМТ "Н.Е. Жуковски" в Сливен, а висшето - в Институт за учители специалисти, отново в областния град. От 1984 до 1990 г. работи като автоинструктор към СБА - Нова Загора. След това в продължение на 17 години е управител в частен бизнес.

  Най-старият датира от V в. преди Христа Над 600 кораба лежат на дъното на Черно море, като някои от тях нямат аналог в света. Смята се, че потопени в Черноморието са фрегатата на Марко Поло и кораб на близо 2,5 хил. г. Последният случай е от неделя - потънал плавателен съд разрази смут и уплах в стотици туристи край Созопол.

Фалшив сайт, който копира визията на интернет страницата на Българската национална телевизия, продава лекарства, видя "България Днес". Сайтът използва логото на медията и е структуриран едно към едно с начина, по който изглежда официалната страница на телевизията. На челно място е публикувано интервю с лекаря Симеон Тодоров Голтсман,