Възрастна жена от Търговище даде почти 3000 лв. и златни монети на ало измамници

https://www.24chasa.bg/novini/article/6902780 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Възрастна жена от Търговище е предала пари и златни монети при телефонна измама. Въвеждането в заблуждение е станало вчера след обяд по известната схема "помощ на полицията". През вчерашния ден са извършени още няколко неуспешни опита за реализиране на телефонни измами в Търговище, съобщават от Областната дирекция /ОД/ на МВР.

Жената /на 81 г./ получила обаждане по стационарния си телефон, в което била помолена да съдейства на полицейски служители в провеждането на акция за задържане на извършители на телефонни измами.

От владението на жената е отнета сумата от 2 550 лв. и две златни монети на стойност около 1300 лв. Оставила ги в торбичка до контейнер за смет в непосредствена близост в района, в който живее, уточниха за БТА от полицията. По случая е образувано досъдебно производство.

От дирекцията напомнят на гражданите: Бъдете бдителни и не давайте под какъвто и да е предлог пари, които са ви поискани в телефонен разговор от непознати. Служителите на МВР не търсят финансово съдействие от гражданите при провеждане на операции за задържане на извършители на престъпления. Получите ли подобно телефонно обаждане, незабавно прекъснете разговора,обадете се на близки и сигнализирайте своевременно на тел. 112.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Николай Грозев е роден на 25 юли 1960 г. Средното си образование е завършил в ТМТ "Н.Е. Жуковски" в Сливен, а висшето - в Институт за учители специалисти, отново в областния град. От 1984 до 1990 г. работи като автоинструктор към СБА - Нова Загора. След това в продължение на 17 години е управител в частен бизнес.

  Най-старият датира от V в. преди Христа Над 600 кораба лежат на дъното на Черно море, като някои от тях нямат аналог в света. Смята се, че потопени в Черноморието са фрегатата на Марко Поло и кораб на близо 2,5 хил. г. Последният случай е от неделя - потънал плавателен съд разрази смут и уплах в стотици туристи край Созопол.

Фалшив сайт, който копира визията на интернет страницата на Българската национална телевизия, продава лекарства, видя "България Днес". Сайтът използва логото на медията и е структуриран едно към едно с начина, по който изглежда официалната страница на телевизията. На челно място е публикувано интервю с лекаря Симеон Тодоров Голтсман,