Още неоткрит, вече се бият за платени места на нов паркинг в Пловдив

https://www.24chasa.bg/region/article/6912222 www.24chasa.bg
Иван Тотев и Георги Стаменов откриха новия паркинг, голяма част от който е със скоби за платени места. Снимки: Авторът

Строят два моста над Марица, единият ще е пешеходен с велоалеи

Голяма навалица за платени места има на новия паркинг на ул. "Антон Тайнер" в центъра на Пловдив. Хората от 16-етажните блокове  до ул. "Кап. Райчо" се надпреварват да запазят ред. Кметството на район "Централен" е монтирало 29 скоби. Общо местата са 54.

Две седмици по-рано теренът беше изключително неугледен - огромни кални ями и треви. "Асфалтирахме го, изградихме тротоари, ново осветление и обособихме мини парк", поясни кметът Георги Стаменов. 103 апартамента има в единия от 16-етажните блокове. Затова част от местата ще са платени.

"Тук беше преди нафтова станция с резервоари. Шофьорите спираха в калта", обясни зам.-кметът на "Централен" Тошо Пашов.

Много зони в Пловдив са облагородени. За 4-и път т.г. в центъра откриваме нови улици и паркинги. тук беше трагедия, вижте сега какво е, посочи градоначалникът Иван Тотев. Той увери, че до 2019-а в района няма да има нито един метален гараж.

На предстоящата сесия щели да бъдат гласувани 3 млн. лева за построяване на първия многоетажен паркинг в Пловдив. Той ще е в район "Западен" до комплекс "Корона". Ще е на 4 етажа, като на партера ще има търговски площи да отдаване. Там процедурата е инженеринг.

Друг многоетажен паркинг ще се строи на ул. "4-и януари" в двора на бившия ТЕЛК. Там ще се прави тепърва проект.

Тотев съобщи, че ще се проектират два моста над Марица. Първият щял да е пешеходен с велоалеи. Той ще се простира от Гребния канал до комплекс "Марица гардънс". Другият е транспортен и ще свързва бул. "Копривщица" с "България".

Според градоначалника Пловдив ставал все по-привлекателен. "Само днес имаме двама еврокомисари. Такова високо ниво на посещения не помним", допълни Тотев. По думите му хотелите в Пловдив били препълнени и няма места. "Пращаме хора в Асеновград да пренощуват", добави кметът.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Арестуваните пишман обирджии се издали преди две седмици Крадец и ортакът му, който е наркодилър, са двама от задържаните при акция край банкомат в центъра на София, научи "България Днес". Третият им съучастник е с чисто криминално досие до момента. Стойне С. се смята за инициатор на схемата. 40-годишният мъж е засичан и преди за кражба от банкови

Кристиано Роналдо ще стане баща за пети път! Половинката на звездата на Португалия - Джорджина Родригес, призна, че отново е бременна. Слуховете за това тръгнаха през уикенда. Тогава тя се появи с впит по нея тоалет на модно събитие, а коремчето й беше очертано. "Аз съм във втория месец и половина - призна половинката на Кристиано пред испанското

Днес е международният ден на