Още неоткрит, вече се бият за платени места на нов паркинг в Пловдив

https://www.24chasa.bg/region/article/6912222 www.24chasa.bg
Иван Тотев и Георги Стаменов откриха новия паркинг, голяма част от който е със скоби за платени места. Снимки: Авторът

Строят два моста над Марица, единият ще е пешеходен с велоалеи

Голяма навалица за платени места има на новия паркинг на ул. "Антон Тайнер" в центъра на Пловдив. Хората от 16-етажните блокове  до ул. "Кап. Райчо" се надпреварват да запазят ред. Кметството на район "Централен" е монтирало 29 скоби. Общо местата са 54.

Две седмици по-рано теренът беше изключително неугледен - огромни кални ями и треви. "Асфалтирахме го, изградихме тротоари, ново осветление и обособихме мини парк", поясни кметът Георги Стаменов. 103 апартамента има в единия от 16-етажните блокове. Затова част от местата ще са платени.

"Тук беше преди нафтова станция с резервоари. Шофьорите спираха в калта", обясни зам.-кметът на "Централен" Тошо Пашов.

Много зони в Пловдив са облагородени. За 4-и път т.г. в центъра откриваме нови улици и паркинги. тук беше трагедия, вижте сега какво е, посочи градоначалникът Иван Тотев. Той увери, че до 2019-а в района няма да има нито един метален гараж.

На предстоящата сесия щели да бъдат гласувани 3 млн. лева за построяване на първия многоетажен паркинг в Пловдив. Той ще е в район "Западен" до комплекс "Корона". Ще е на 4 етажа, като на партера ще има търговски площи да отдаване. Там процедурата е инженеринг.

Друг многоетажен паркинг ще се строи на ул. "4-и януари" в двора на бившия ТЕЛК. Там ще се прави тепърва проект.

Тотев съобщи, че ще се проектират два моста над Марица. Първият щял да е пешеходен с велоалеи. Той ще се простира от Гребния канал до комплекс "Марица гардънс". Другият е транспортен и ще свързва бул. "Копривщица" с "България".

Според градоначалника Пловдив ставал все по-привлекателен. "Само днес имаме двама еврокомисари. Такова високо ниво на посещения не помним", допълни Тотев. По думите му хотелите в Пловдив били препълнени и няма места. "Пращаме хора в Асеновград да пренощуват", добави кметът.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

"Левски" смени треньора и на "Герена" има нови методи за подготовка. Един от тях изглежда революционен поне за отборите в София. "Сините" вече тренират на пясък. Или поне тези от играчите, които се възстановяват от различни травми. На паркинга пред съблекалните на "Герена" в специално оградено място бе насипано сериозно количество пясък.

Тази година ще се проведе XXVI-тото издание на уникалния по рода си международен фестивал за авторска македонска песен и изпълнителско изкуство "Пирин Фолк" Сандански. За втора поредна година курортният ни град ще посрещне и участници в конкурса за деца – "Детски Пирин Фолк". На 24 август в Летния театър 20 деца на възраст между 8 и 15 години от

Николай Грозев е роден на 25 юли 1960 г. Средното си образование е завършил в ТМТ "Н.Е. Жуковски" в Сливен, а висшето - в Институт за учители специалисти, отново в областния град. От 1984 до 1990 г. работи като автоинструктор към СБА - Нова Загора. След това в продължение на 17 години е управител в частен бизнес.