Иван Тотев за прокурорската проверка на зала "Колодрума": Там всичко е наред

https://www.24chasa.bg/region/article/6912294 www.24chasa.bg
Зала "Колодрума" в Пловдив.

Не е изключено столични обвинители да поемат разследването

Кметът Иван Тотев твърди, че всичко е наред около построяването на пловдивската зала "Колодрума". Той отказа да коментира прокурорските проверки, назначени по сигнал на депутата от ОП Славчо Атанасов. С разпореждане на главния прокурор те са възложени на държавното обвинение в Пловдив, което обаче отново ги препраща в София.

Не е изключено след отказа на пловдивската прокуратура по подобие на случая със зоопарка, преписката за зала "Колодрума" да бъде поета отново от столични обвинители, научи "24 часа". Според запознати има голяма вероятност да бъде образувано ново наказателно производство заради злоупотреби при строежа на пловдивската зала. Атанасов се позовава на акт на АДФИ, където са посочени 22 нарушения за 7,7 млн. лева.

"Лошото е, че такива големи обекти преди нас не са правени в Пловдив. Те са лесни за политическо говорене. Вече не им обръщам внимание", добави Тотев. Той даде пример с общински съветник, който заявил, че кръговото кръстовище до Водната палата струвало 1 млн. лева.

"Трябва да си пълен малоумник да твърдиш това. Съоръжението с фонтана е не повече от 50 000 лева. А 1 млн. лева е цялата отсечка до кръстовището с бул. "Шести септември" с изграждането на тротоари и ремонт на платното", посочи Тотев. Според него политици говорили глупости, без да носят отговорност за приказките си.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

13 бона дава общината за воаяжа Борислав РАДОСЛАВОВ На хаджилък отива оцелялата в касапницата в Хитрино Шенай Хюсеин. Един месец ще остане в Израел вдовицата, която загуби 42-годишния си съпруг Танер и 18-годишния си син Дениз при взрива на цистерните на 10 декември 2016 година. Там ще бъде придружена от оцелелия си син Юнуз.

Шоуменът и какаов плантатор Кофе Бабоне вече не е момченцето, родено под "огромно мангово дърво в Гана", както казва самият той. Топпапараците на "България Днес" изловиха Кофе далеч от светлината на прожекторите, но доста по-близо до луксозната цивилизация - яхнал мощен джип в центъра на София. Фактът,

12-годишният Радостин Чолаков е компютърен гений! И дори световният гигант "Гугъл" призна качествата му. Ученикът от родопското село Барутин впечатли цяла България с уменията си в програмирането. Той успява да създаде приложение за забавни факти, което впечатлява "Гугъл". От компанията му отпускат 2400 долара под формата на ваучери,