Швейцарският посланик получи почетния плакет на пловдивския район "Източен"

https://www.24chasa.bg/region/article/6912443 www.24chasa.bg
Николай Чунчуков /вдясно/ връчи почетния плакет на Денис Кнобел.

Кметът на пловдивския район "Източен" Николай Чунчуков връчи почетния плакет на посланика на Швейцария у нас Денис Кнобел във връзка с предстоящото изтичане на мандата му.

"С благодарност за подкрепата ви за образованието в нашия район", обърна се към дипломата той. И подчерта приноса му за развитието на проекта, по който в "Столипиново" се изграждат учебни бази и помещения за прегледи в ДКЦ-то в квартала.

Кнобел увери, че ще продължи да подкрепя проекта. Сърцето ми ще остане в България и в Пловдив, който много ми харесва, сподели той и пожела успех на града като Европейска столица на културата през 2019 г. Посланикът обеща догодина да се върне в Пловдив, за да бъде част от събития от програмата на домакинството.

На срещата в дипломатическата мисия в София присъства и Стефка Симеонова, главен експерт "Образование и култура" в район "Източен".

Припомняме, че Община Пловдив изпълнява проект "Всички заедно - за по-добро образование и здраве" на стойност над един милион лева. Той е по "Програма за насърчаване на социалното включване на ромите и другите уязвими групи" и има за цел образователната и здравна интеграция на ромите и други уязвими групи, живеещи на територията на квартал "Столипиново" в град Куклен.

Като част дейностите се изгражда Здравен център към ДКЦ "Изток" с пет медицински кабинета, Образователен център в двора на училищата "Найден Геров" и "Кирил Нектариев", облагородяване на дворното пространство и на две детски площадки на територията на ДГ "Лилия".

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Румениге качва 18-годишната Теодора в планината  Румениге звучи като име от някоя приказка. И действително е. Румениге Тодоров Юруков е героят, смелият рицар, който носи на ръце сестричката си Теодора до връх Ботев. Защото тя не може да ходи. За уникалния случай на братска обич разказаха приятели и близки на момчето.

Българският снайперист Крум Хаджипетков шашна и най-добрите военни специалисти в Германия, след като уцели портокал от 800 метра разстояние. Това е само един от уникалните рекорди на българина, регистрирани по време на състезание в Германия това лято. Ефрейторът от 31-ви механизиран батальон - Хасково, спира дъха на всички с точния си мерник.

Световна шампионка по гимнастика дарява лентата си от олимпиадата в Рио де Жанейро в подкрепа на каузата "Сърце за пример". Християна Тодорова и куп популярни лица дават лични вещи за благотворителен търг в подкрепа на жени, жертви на насилие. Актрисата Стоянка Мутафова, певиците Нели Рангелова, Михаела Маринова и Сантра,