И жена от Крумово се включи в кампанията за лечение на 7-годишния Станислав от Пловдив

https://www.24chasa.bg/region/article/6912492 www.24chasa.bg
Росица Толева предаде капачките на Ральо Ралев.

Инициативна жителка от с. Крумово се включи в кампанията на пловдивския район "Северен" за събиране на средства за лечение на 7-годишния Станислав Чонев. Росица Толева донесе 65 кг пластмасови капачки лично на кмета Ральо Ралев.

Кметът Ралев приканва всеки, който желае да се включи в инициативата с предаване на пластмасови капачки в сградата на районната администрация денонощно на адрес гр. Пловдив, бул.“Цар Борис Трети Обединител“ №2 2А, а вчера вечерта калдъръмената уличка в „Капана“ се превърна в открита сцена, на която пловдивски музиканти подкрепиха малкия Стаси и неговото бъдеще.

Станислав Чонев страда от тежка форма на хидроцефалия, следствие от което лекарите откриват тумор в главата на детето и постоянни болки. Губи и зрението си. Станислав се ражда през 2011-та здрав и весел, но още в края на същата година здравето му се влошава, а от там тръгва и този неописуем за семейството му ад. В началото лечението на детето е подпомагано от Фонда за лечение в чужбина, но след смяната на тогавашния директор фондът оттегля средствата си и семейство Чоневи остават сами.

Последната информация е, че преди два дни семейството заминава за Турция по спешност, където е и болницата, в която Стаси може да бъде опериран. Следващата операция е насрочена за 28-и юни. В момента детето е на морфин, за да не изпитва болка и по-лесно да преживее времето до предстоящата манипулация.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

13 бона дава общината за воаяжа Борислав РАДОСЛАВОВ На хаджилък отива оцелялата в касапницата в Хитрино Шенай Хюсеин. Един месец ще остане в Израел вдовицата, която загуби 42-годишния си съпруг Танер и 18-годишния си син Дениз при взрива на цистерните на 10 декември 2016 година. Там ще бъде придружена от оцелелия си син Юнуз.

Шоуменът и какаов плантатор Кофе Бабоне вече не е момченцето, родено под "огромно мангово дърво в Гана", както казва самият той. Топпапараците на "България Днес" изловиха Кофе далеч от светлината на прожекторите, но доста по-близо до луксозната цивилизация - яхнал мощен джип в центъра на София. Фактът,

12-годишният Радостин Чолаков е компютърен гений! И дори световният гигант "Гугъл" призна качествата му. Ученикът от родопското село Барутин впечатли цяла България с уменията си в програмирането. Той успява да създаде приложение за забавни факти, което впечатлява "Гугъл". От компанията му отпускат 2400 долара под формата на ваучери,