Даниел Панов инспектира ремонти на улици в Старо Търново

https://www.24chasa.bg/region/article/6912695 www.24chasa.bg
Кметът Даниел Панов лично провери хода на строителството в старата градска част СНИМКА: Община Велико Търново

Кметът Даниел Панов провери изпълнението на строителните дейности по улиците в старата градска част на Велико Търново. Със средства по оперативна програма „Региони в растеж“ тече пълно обновяване на 38 отсечки и площадни пространства.

" Старият град е лицето на Велико Търново, а контролът ни върху изпълнението на дейностите е ежедневен и където бъдат констатирани нередности, те са отстранявани в най-бързи срокове", коментира Панов.

Подобни по мащаб строителни дейности в Старо Търново, характерно със сложността на терена, не са реализирани от 50 години. Изпълнителите спазват планираните срокове, на редица места настилките са положени, констатира инспекцията.

"Със сигурност строителството води до временни затруднения – нека обаче бъдем търпеливи, защото всичко е за по-добрия облик на Велико Търново, по-добрите условия за живот, бизнес и туризъм, както и за запазването на автентичния вид на старата градска част", допълни кметът.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

13 бона дава общината за воаяжа Борислав РАДОСЛАВОВ На хаджилък отива оцелялата в касапницата в Хитрино Шенай Хюсеин. Един месец ще остане в Израел вдовицата, която загуби 42-годишния си съпруг Танер и 18-годишния си син Дениз при взрива на цистерните на 10 декември 2016 година. Там ще бъде придружена от оцелелия си син Юнуз.

Шоуменът и какаов плантатор Кофе Бабоне вече не е момченцето, родено под "огромно мангово дърво в Гана", както казва самият той. Топпапараците на "България Днес" изловиха Кофе далеч от светлината на прожекторите, но доста по-близо до луксозната цивилизация - яхнал мощен джип в центъра на София. Фактът,

12-годишният Радостин Чолаков е компютърен гений! И дори световният гигант "Гугъл" призна качествата му. Ученикът от родопското село Барутин впечатли цяла България с уменията си в програмирането. Той успява да създаде приложение за забавни факти, което впечатлява "Гугъл". От компанията му отпускат 2400 долара под формата на ваучери,