Кърлежи и змии плъзнаха в "Кючука", спешно косят треви до колене

https://www.24chasa.bg/region/article/6912781 www.24chasa.bg
Трева до колене газят деца в кв. "Кючук Париж".

Майки не пускат децата си в градинките

Кърлежи и змии налазиха градинки и междублокови пространства на пловдивския квартал "Кючук Париж". След дъждовете тревата е до колене и се е превърнала в развъдник на влечуги и кръвосмучещи.

"Страхуваме се да пускаме децата на площадката за игра, за да не бъдат ухапани. Плащаме данъци, а не се грижат за поддържане на зелените площи", възмущават се майки от блок 150 на бул. "Александър Стамболийски". Пространствата пред съседните жилищни сгради също обрасли.

В УМБАЛ "Св. Георги" не спира потокът от ухапани от кърлежи. С марсилска треска са заразени баща и син на 36 и 16 г. от "Кючука". Двамата разхождали кучето си в парка пред блока си. След като се прибрали, забелязали, че са го нападнали кърлежи. Започнали да ги вадят, но самите те били налазени. Кърлеж се забил под мишницата на момчето, а друг пък се впил в ръката на таткото.

"Бащата и синът бяха приети с висока температура, обрив, болки по мускулите и зачервяване на лицето и очите. Започнахме необходимото лечение и в момента са стабилизирани", каза началникът на инфекциозната клиника доц. Андрей Петров.

"20 бригади с 200 косачи работят в целия град, но не смогват навсякъде. Тревите растат буйно след обилните дъждове", обясниха от "Градини и паркове", на които е поверена поддръжката на зелените площи. От общинското предприятие твърдят, че вече 6-7 пъти са косили тревите. С приоритет обработвали централните градски зони и парковете, където се събират повече хора. Бригадите косели след съгласуване с районните кметства и "Дезинфекциозна станция", която пръскала след премахването на тревите. От "Градини и паркове" обещаха да отидат пред блок 150 в "Куючука". Ден по-късно репортерска проверка установи, че са взети мерки и тревата е изрязана.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

13 бона дава общината за воаяжа Борислав РАДОСЛАВОВ На хаджилък отива оцелялата в касапницата в Хитрино Шенай Хюсеин. Един месец ще остане в Израел вдовицата, която загуби 42-годишния си съпруг Танер и 18-годишния си син Дениз при взрива на цистерните на 10 декември 2016 година. Там ще бъде придружена от оцелелия си син Юнуз.

Шоуменът и какаов плантатор Кофе Бабоне вече не е момченцето, родено под "огромно мангово дърво в Гана", както казва самият той. Топпапараците на "България Днес" изловиха Кофе далеч от светлината на прожекторите, но доста по-близо до луксозната цивилизация - яхнал мощен джип в центъра на София. Фактът,

12-годишният Радостин Чолаков е компютърен гений! И дори световният гигант "Гугъл" призна качествата му. Ученикът от родопското село Барутин впечатли цяла България с уменията си в програмирането. Той успява да създаде приложение за забавни факти, което впечатлява "Гугъл". От компанията му отпускат 2400 долара под формата на ваучери,