Протест блокира трите автогари в Пловдив

https://www.24chasa.bg/region/article/6913052 www.24chasa.bg
Пътниците чакат, а автобусите не тръгват от автогарите в Пловдив по време на 1-часовия протест.

Трите автогари в Пловдив - "Родопи", "Юг" и "Север", са блокирани и никакви автобуси не могат да влязат в тях, нито да поемат по маршрутите си. Най-големите превозвачи се вдигнаха срещу законопроекта за създаване на Българска автомобилна камара. Те го определят като лобистки и вреден.

Надписи "Протест" и национални знамена се веят край секторите, откъдето тръгват рейсовете по всички точки към страната. Не пускат и автобусите за София, където е най-натоварената линия. Пътниците чакат и казват, че разбират исканията на превозвачите.

Управителят на "Хеброс бус" Веселин Дошков, който държи и трите автогари в Пловдив, обясни, че са подбрали този час да протестират, когато разписанията са най-малко. По този начин не искали да създават неубодбство за пътниците.

Той съобщи, че ако вносителите от транспортната комисия не оттеглят законопроекта, превозвачите ще организират на 25-и още по-голям протест в цялата страна. Тогава щели да се включат хиляди автобуси, с които да блокират пътища.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

13 бона дава общината за воаяжа Борислав РАДОСЛАВОВ На хаджилък отива оцелялата в касапницата в Хитрино Шенай Хюсеин. Един месец ще остане в Израел вдовицата, която загуби 42-годишния си съпруг Танер и 18-годишния си син Дениз при взрива на цистерните на 10 декември 2016 година. Там ще бъде придружена от оцелелия си син Юнуз.

Шоуменът и какаов плантатор Кофе Бабоне вече не е момченцето, родено под "огромно мангово дърво в Гана", както казва самият той. Топпапараците на "България Днес" изловиха Кофе далеч от светлината на прожекторите, но доста по-близо до луксозната цивилизация - яхнал мощен джип в центъра на София. Фактът,

12-годишният Радостин Чолаков е компютърен гений! И дори световният гигант "Гугъл" призна качествата му. Ученикът от родопското село Барутин впечатли цяла България с уменията си в програмирането. Той успява да създаде приложение за забавни факти, което впечатлява "Гугъл". От компанията му отпускат 2400 долара под формата на ваучери,