Поражения върху пътищата и имоти от поредния порой с градушка в Родопите

https://www.24chasa.bg/region/article/6913281 www.24chasa.bg
СНИМКИ: фейсбук

Поредния порой, съпроводен от гръмотевични бури нанесе  сериозни щети на пътната инфраструктура в Смолянска област. Пътят от Пампорово за Девин и Смолян е с множество наноси и изкъртен асфалт от дъждовете. Край село Стойките водите от реката са залели асфалтова база.Потънал в кални наноси и няколко педи вода е и обходния път през село Влахово, който поема трафика за Мадан след като пътят беше затворен от свлачище през март тази година. Над областния град се изсипа двучасов обилен дъжд, примесен с ледени топки.

Частично бедствено положение обяви община Девин за село Гьоврен. Градушката е натрупала 6 пръста ледени зърна при валежа и е разрушила улици, изнесла е много скатове и е затлачила водостоци.В самия център на селото на площада също има щети.Градушката унищожи и напълно реколтата, оплакаха се от селото. Поражения върху пътищата и реколтата има и в село Триград. Градушка е нанесла щети върху посевите от тютюн, картофи и фасули в села от община Неделино.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Румениге качва 18-годишната Теодора в планината  Румениге звучи като име от някоя приказка. И действително е. Румениге Тодоров Юруков е героят, смелият рицар, който носи на ръце сестричката си Теодора до връх Ботев. Защото тя не може да ходи. За уникалния случай на братска обич разказаха приятели и близки на момчето.

Българският снайперист Крум Хаджипетков шашна и най-добрите военни специалисти в Германия, след като уцели портокал от 800 метра разстояние. Това е само един от уникалните рекорди на българина, регистрирани по време на състезание в Германия това лято. Ефрейторът от 31-ви механизиран батальон - Хасково, спира дъха на всички с точния си мерник.

Световна шампионка по гимнастика дарява лентата си от олимпиадата в Рио де Жанейро в подкрепа на каузата "Сърце за пример". Християна Тодорова и куп популярни лица дават лични вещи за благотворителен търг в подкрепа на жени, жертви на насилие. Актрисата Стоянка Мутафова, певиците Нели Рангелова, Михаела Маринова и Сантра,