Поражения върху пътищата и имоти от поредния порой с градушка в Родопите

https://www.24chasa.bg/region/article/6913281 www.24chasa.bg
СНИМКИ: фейсбук

Поредния порой, съпроводен от гръмотевични бури нанесе  сериозни щети на пътната инфраструктура в Смолянска област. Пътят от Пампорово за Девин и Смолян е с множество наноси и изкъртен асфалт от дъждовете. Край село Стойките водите от реката са залели асфалтова база.Потънал в кални наноси и няколко педи вода е и обходния път през село Влахово, който поема трафика за Мадан след като пътят беше затворен от свлачище през март тази година. Над областния град се изсипа двучасов обилен дъжд, примесен с ледени топки.

Частично бедствено положение обяви община Девин за село Гьоврен. Градушката е натрупала 6 пръста ледени зърна при валежа и е разрушила улици, изнесла е много скатове и е затлачила водостоци.В самия център на селото на площада също има щети.Градушката унищожи и напълно реколтата, оплакаха се от селото. Поражения върху пътищата и реколтата има и в село Триград. Градушка е нанесла щети върху посевите от тютюн, картофи и фасули в села от община Неделино.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

"Левски" има с какво да се гордее на световното първенство. Една "синя" половинка привлича погледите по стадионите в Русия. Съпругата на исландския защитник Холмар Ейолфсон - Йона, спокойно може да се нареди в Топ 10 на най-красивите жени на мондиала. Блондинката подкрепя "викингите", въпреки че мъжът й още не се е появил в игра.

Полицейски патрул в центъра на Нижни Новгород, Русия следи за сигурността на феновете по време на Световното първенство по футбол. Снимка: REUTERS/Gleb