В Шумен взеха превантивни мерки срещу пожари по време на жътвата

https://www.24chasa.bg/region/article/6924337 www.24chasa.bg

Извършени са необходимите дейности и превантивни мерки за недопускане на пожари по време на жътвената кампания в област Шумен. Това са докладвали представители на институции и общини в областта на днешното заседание на Областния съвет за намаляване на риска при бедствия, съобщават от пресцентъра на областната администрация.

Извършени са и годишни технически прегледи на машините, работещи в жътвената кампания, е съобщил главен инспектор Красимир Иванов от областната дирекция "Земеделие". По негови данни са проверени 82 процента от комбайните и 77 на сто от колесните трактори, регистрирани в дирекцията.

Всички мероприятия, предвидени за обезопасяване на жътвената кампания, са изпълнени, но въпреки това в Шуменско вече има регистриран един пожар, при който са унищожени два декара с пшеница и един комбайн, е казал комисар Иван Иванов - директор на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". Той е припомнил, че след промени в нормативната уредба регионалната дирекция извършва контрол на техниката в момента на експлоатация, а не както досега - преди да започне кампанията. "До момента са съставени четири акта за административни нарушения; проверките продължават и ще се извършват и през почивните дни", е отбелязал Иванов.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Гигантски 32-килограмов шаран бе уловен на езеро край София. Уникалното постижение регистрира Владимир Веселинов (31 г.) от софийското село Реброво. Той издърпал трофеен унгарски шаран на баластриерата край Враждебна, информира divoto.bg. Замятал е с дънна въдица, като стръвта е била протеиново топче с аромат на ананас.

Собственик на заведение прорязва 4 дървета и ги третира с вещество с цел умъртвяването им, за да застрои тротоарната площ до заведението си в кв. "Гео Милев", бл 109 столицата. За това сигнализира в социалните мрежи Михаил Димитров и призовава компетентните органи да вземат отношение по

Сложиха рога на писателката Калина Паскалева. Изкусителката се появи с две плитки под формата на рогчета в косата си пред известен столичен хотел, видя България Днес. Малко малко начумерена, любовта не спира да блика от нея. Красавицата се беше барнала с очила под формата на сърца във фаталния червен цвят.