В Шумен взеха превантивни мерки срещу пожари по време на жътвата

https://www.24chasa.bg/region/article/6924337 www.24chasa.bg

Извършени са необходимите дейности и превантивни мерки за недопускане на пожари по време на жътвената кампания в област Шумен. Това са докладвали представители на институции и общини в областта на днешното заседание на Областния съвет за намаляване на риска при бедствия, съобщават от пресцентъра на областната администрация.

Извършени са и годишни технически прегледи на машините, работещи в жътвената кампания, е съобщил главен инспектор Красимир Иванов от областната дирекция "Земеделие". По негови данни са проверени 82 процента от комбайните и 77 на сто от колесните трактори, регистрирани в дирекцията.

Всички мероприятия, предвидени за обезопасяване на жътвената кампания, са изпълнени, но въпреки това в Шуменско вече има регистриран един пожар, при който са унищожени два декара с пшеница и един комбайн, е казал комисар Иван Иванов - директор на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". Той е припомнил, че след промени в нормативната уредба регионалната дирекция извършва контрол на техниката в момента на експлоатация, а не както досега - преди да започне кампанията. "До момента са съставени четири акта за административни нарушения; проверките продължават и ще се извършват и през почивните дни", е отбелязал Иванов.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Нелепо припознаване става причина за смъртта на сириеца Локман Ибрахим. Според криминалисти наемникът, изпратен от хора на ВИС-2, е трябвало да убие брат му Бахзад, сочат от МВР за един от босовете на контрабандните канали у нас. Самата екзекуция е извършена късно вечерта на 19 юли 2004 г. Куршумите застигат 37-годишния сириец с български паспорт

Богдан и Янко с обща кръвоносна система, единият е добре, другият - в кома Борислав РАДОСЛАВОВ Сиамските близнаци са под ключ в социален дом в Бургас. До тях не се допуска никой друг освен семейството и всякаква информация за състоянието им е забранена. Това показа проверка на "България Днес". Богдан и Янко се родиха през август 2016 г.

Нова серия финансови проблеми и дела заплашват богатството на Ветко Арабаджиев, показа проверка на "България Днес". След обвиненията за пране на пари и последвалия запор на част от богатството му за олигарха са се присетили от НАП и руският гражданин Семьор Данилюк. Заради неплатени дългове и данъчни задължения приходната агенция и чужденецът са