Карадайъ дари книги за кампанията на десетокласника Кирил Балдев в Пазарджик

https://www.24chasa.bg/region/article/6932761 www.24chasa.bg

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ пристигна специално в Пазарджик, за да се запознае и подкрепи кампанията на десетокласника Кирил Балдев, който събира книги от познати и непознати и ги дарява на читалищни библиотеки в цялата страна. За дейността на 17-годишния ученик от Математическата гимназия в Пазарджик " 24 часа" разказа наскоро в обширен репортаж.

Мустафа Карадайъ се запознал с инициативата на Кирчо в Интернет и бил впечатлен от дейността на младежа, обясни партийният лидер. С помощта на кмета на Пазарджик Тодор Попов, който присъства на срещата, Карадайъ осъществил контакт с ученика и пристигнал лично да декларира подкрепата си.

" Решихме да сме част от инициативата на Кирчо и да се включим в неговата кампания, защото това е една добра идея. Книгата е знание и е изключително важно нашите млади хора да бъдат активни. Впечатлен съм, че млад човек се занимава с такава дейност.", заяви лидерът на ДПС.

Той предаде на Кирил Балдев десет книги, които момчето да изпрати по свое усмотрение на нуждаеща се читалищна библиотека и определи дарението като символично, по повод тяхното запознанство. Освен това Мустафа Карадайъ направи и личен подарък на десетокласника - мобилен телефон и две книги, които сам е избрал. Кметът на Пазарджик Тодор Попов връчи на Кирил Балдев ваучер за 100 лв., с които ученикът да купи книги по свой избор и да ги дари на нуждаещи се читалища. Развълнувано момчето благодари за даренията и сподели, че ще продължи с инициативата си. Мустафа Карадайъ отказа да отговаря на политически въпроси, но призна че заминава за Брюксел за среща с представители на Алианса на либералите и демократите.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

                                                                                                                                                                                                                                                                                                           

Терористи ли финансират подобни конференции?, питат антифашисти Мощен сблъсък между националисти и антифашисти бележи най-мащабното събитие в последните години - конференция на крайните патриоти от цяла Европа утре вечер в София, на който ще бъде създаден общ съюз. Мястото на събитието се пази в тайна за последно,

Пожари разрушават Зографския и Хилендарския в Атон Иво АНГЕЛОВ Пожар унищожи голяма част от катедралата "Нотр Дам" в Париж в началото на Страстната седмица. Колкото и ужасяващи да бяха кадрите от огнената стихия, това не е първият подобен инцидент. От червените езици на огъня през вековете страдат и български манастири светини.