В Търговище за денонощие са паднали 44 литра на кв. метър дъжд

https://www.24chasa.bg/region/article/6933037 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Повече от половината месечна норма са падналите за денонощие валежи в Търговищко. В Търговище са отчетени 44 литра на квадратен метър след интензивните валежи от вчера и през нощта, съобщи на БТА ръководителят на Метеорологичната обсерватория Красимира Стойчева.

По данни на специалиста нормата за юни е 80 литра на кв.м. Най-много дъжд е имало в община Омуртаг - 51 литра на квадратен метър, а най-малко - в района на антоновското село Стеврек - 21 л/кв.м. От осемте валежомерни и трите климатични станции, разположени в различни части на област Търговище, няма подадени сигнали за щети след дъжда. Не е имало и градушки.

Няма опасност от преливане на язовирите в региона, тъй като нивата им се поддържат до 50 процента от обема, съобщиха от областната управа в Търговище. Вчера заместник областният управител Панайот Димитров е проверил водоеми в Омуртажко и Търговищко. Констатирано е, че повечето от язовирите са в добро състояние, а тези край селата Царевци, Беломорци и Горно Козарево в Омуртажко са на "кота преливен ръб". Взети са мерки и са проведени разговори с общинското ръководство на Омуртаг и със собствениците на язовирите за осигуряване на постоянното им наблюдение.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Няколкостотин овцевъди и козевъди подкрепени от много граждани днес се събраха на протест пред МС с искания за по-високи държавни компенсации заради загубите които търпят стопаните в страната след умъртвяването на животни в Странджанско и ограниченията в продажбата на мляко. В знак на протест протестиращите запалиха вълна и изляха част от

Тихомълком у нас е върнат Матей Боев, дясна ръка на Евелин Банев-Брендо в наркобандата, прочула се с прозвището "Кокаинови крале". Боев е докаран в България от италиански затвор, където излежава присъда за дрога. Повод за трансфера му е молба да доизлежи наказанието си в български затвор. Вчера тя бе разгледана от Апелативния съд в София.

Кой е той? Стефан Димитров е дългогодишен ловец и председател на старозагорското Сдружение на ловците и риболовците. Той е награждаван много пъти за дейността си от Националния съюз. - Г-н Димитров, близо 120 000 ловци в страната скочиха срещу промените в Закона за лова, целящи предотвратяване разпространението на болестта африканска чума по