Син, убил баща си със секач, преби свидетел и избяга (Обзор)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6934034 www.24chasa.bg

62-годишен, подсъдим за жестокото убийство на баща си в ихтиманското село Живково, преби зверски свидетел срещу него и се кри 7 дни, преди да бъде заловен от МВР.

На 16 ноември 2016 г. Любомир Ечев убил баща си със секач за бетон. нанесъл му 13 удара по главата и тялото. После опаковал трупа в найлон и го натоварил в семейния трабант, за да го изхвърли.

Мъжът е с психични отклонения, но според експерти може да носи отговорност. През март м.г. Софийският апелативен съд го пуснал под домашен арест.

Съседи разказаха пред “24 часа”, че оттогава Ечев постоянно ги заплашвал, пишел и писма.

“Съобщили сме на прокуратурата, но получихме откази за следствено дело поради липса на престъпление”, твърдят хора от селото. Те молят за анонимност, защото се страхуват за живота си. Говорителката на окръжната прокуратура не бе открита за коментар.

На 20 юни Ечев нарушил забраната да напуска дома си и нападнал с тръба Калин Миладинов - един от свидетелите срещу него. Пребил го жестоко и избягал. 4 дни по-късно деца от селото случайно го засекли в гората. Мъжът бил въоражен с пушка. Казал на малчуганите да предупредят Калин, Пепи и Таня, че ще ги убие, разказват в селото. Тримата са свидетели по делото срещу него в Софийския окръжен съд.

Ечев бе заловен от полицията вчера следобед. Той е арестуван при обход между общините Самоков и Ихтиман. Ечев толкова се изненадал при вида на полицаите, че не могъл да окаже съпротива. Той е задържан за 72 часа с постановление на окръжната прокуратура. За днес е насрочено заседание срещу него по делото за убийството. (24часа)

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Ана Мария от "Игри на волята" остави мотора и разчита на двата си крака, за да стигне до любимия мол. Топпапараците на "България Днес" изловиха красавицата без любимия й превоз да препуска към търговския център. Ана Мария обаче не изневери на спортния си стил и за разлика от засуканите кифли атакува магазините с клин и маратонки

На косъм от смъртта се разминава бившият победител в "Биг брадър" Мирослав Атанасов. Известният като "ревльото" мъж, получава инсулт, дни след като навършва 40 години. Благодарение на добрата намеса на лекарите, брадърът прескача трапа.  Миро, който развива успешен бизнес, попада в болницата в началото на март

На колело, с куче и видимо отслабнал. Това е равносметката за Явор Бахаров близо четири месеца след като бе сгащен в Банско посред пладне да шофира пиян и под въздействието на кокаин и марихуана. "България Днес" улови актьора да джитка с велосипед из столицата. Завързал кучето си на каишка за колелото, Бахаров търчеше по задачи