Съдебни охранители обезвреждаха "престъпници" със стрелби и хватки в Пампорово

https://www.24chasa.bg/region/article/6949466 www.24chasa.bg

sъс зрелищни демонстрации се отбелязват 15 години от създаването на Главна дирекция „Съдебна охрана“. Демонстрациите по обезвреждаха "престъпници" със стрелба и хватки събра много публика. Съдебни охранители показаха техники на обезвреждане на опасни затворници, психично болни, при нападение на висш магистрат и други ключови ситуации.

Към момента в страната се охраняват 187 сгради и обекти на съдебната власт от близо 600 служители, отчете гл. комисар Георги Жеков, гл. директор на ГД "Охрана". "Хората не трябва да забравят, че в основата на знакови, високо рискови дела срещу организираната престъпност, като "Наглите", "Килърите", "Чуковете", групата на Златомир Иванов/Баретата/ и други стои организацията на дирекцията, че нашите ангажименти по обезпечаването на подобни процеси траят години, изискват огромен човешки и финансов ресурс и изтощават неимоверно служителите", каза Жеков. Той отчете, че за 15 години съдебната охрана в страната е конвоирала 105 000 свидетели и подсъдими, привела е в затворите 43 000 осъдени, и е конвоирала от едни места за лишаване от свобода в други над 1 200 000 затворници, като ежедневно извършва организация или конвой на около 270 лица. А годишния пробег на осигуряващите тази дейност специализирани автомобили е близо 3 500 000 км. Зам.министърът на правосъдието проф. Николай Проданов обяви след демонстрациите, че заради липса на достатъчно щатове десетки сгради в системата на правосъдието в страната са без охрана.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

                                                                                                                                                                                                                                                                                                           

Терористи ли финансират подобни конференции?, питат антифашисти Мощен сблъсък между националисти и антифашисти бележи най-мащабното събитие в последните години - конференция на крайните патриоти от цяла Европа утре вечер в София, на който ще бъде създаден общ съюз. Мястото на събитието се пази в тайна за последно,

Пожари разрушават Зографския и Хилендарския в Атон Иво АНГЕЛОВ Пожар унищожи голяма част от катедралата "Нотр Дам" в Париж в началото на Страстната седмица. Колкото и ужасяващи да бяха кадрите от огнената стихия, това не е първият подобен инцидент. От червените езици на огъня през вековете страдат и български манастири светини.