Столичните огнеборци честват 140 години от създаването на пожарната служба (Видео, снимки)

https://www.24chasa.bg/region/article/6961831 www.24chasa.bg
Видео: Пиер Петров

Днес столичните огнеборци честват 140 години от създаването на пожарната служба в града. Празникът бе отбелязан с аткрактивна двучасова демонстрация на съвременна пожарна техника на площад Княз Александър I Батенберг в София. Жителите и гостите на града имаха възможност да се запознаят от близо с техническите възможностите на служба, а най-смелите от тях - да бъдат пожарникари за няколко минути, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Преди демонстрацията служителите на СД “Пожарна безопасност и защита на населението” поднесоха цветя пред паметника на колегите си, загинали при изпълнение на служебния си дълг. На тържествена церемония директорът на пожарната служба ст. комисар Веселин Гетов награди пожарникарите, проявили себеотрицание и мъжество при локализирането и ликвидирането на опасни и тежки пожари, аварийно-спасителни дейности и наводнения.

Снимки: МВР

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Известният блус музикант Буги Барабата е починал тази нощ! Скръбната вест съобщиха негови колеги от радио "Z Rock". Не се съобщават причините за кончината на 58-годишния музикант. Той бе една от най-колоритните фигури в българския блус и рок. Истинското му име е Марио Събев. Той е роден на 24 декември 1960 г.

На дюнери и цигари кара през последно време режисьорът Нидал Алгафари, видяха топпапараците на "България Днес". Видимо наедрял от нездравословните закуски, Нидал бе изловен на улицата с поредната покупка на арабски сандвич. В другата ръка нагизденият в бяла риза бивш пиар стискаше димящ фас. Нездравословно!

Шеф-готвачът Дани Спартак не е изкусен майстор само в кухнята. Бива го и в механиката! Победителят от първия сезон на "Хелс Китчън" бе уловен от папараците на "България Днес" да поправя кола пред столичен ресторант. Спартак излезе директно от кухнята, като даже нямаше време да махне престилката си, с която забърква гурме ястията.