Чиновници в бой за евтино бунгало на Доспат

https://www.24chasa.bg/region/article/6966413 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

До дупка са заети 15-те общински бунгала в Доспат до средата на септември. Напливът е огромен, но главно от средния чиновнически ешелон, тъй като нощувката излиза  по 5 лева. Кметът на Пловдив Иван Тотев и заместниците му не проявяват интерес към почивната база в Родопите. Освен пловдивската община собствени къщички имат предприятията "Чистота" и "Жилфонд".

Бунгалата са реновирани и разполагат с две спални, хол, оборудвана кухня с елуреди и посуда. Във всяко могат да спят по шестима души, а таксата на вечер е 32 лева общо, уточни секретарят на пловдивската община Ангелина Топчиева. Тя също няма намерение да летува там. Повечето общински шефове твърдят, че им било скучно.

Специална комисия разглежда молбите на желаещите. Тя одобрява списъка заедно със синдикатите. Освен евтина ваканция, чиновниците разпускат на чист въздух сред красива природа. Мъжете мятат въдици в язовира, а жените кръстосват поляните и берат гъби, диви ягоди и билки. Някои общинарки използват престоя си, за да приготвят зимнина. Вечер се събират на барбекю под беседките на ракийка и мезета.

Таксата за външни посетители е 80 лева на бунгало, но на практика няма никакви места за хора извън общината. Ведомствената база във Велинград в момента е затворена, тъй като условията в нея не са добри.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Специална марка, посветена на 15-годишнината от приемането на България в НАТО, бе валидирана вчера в Министерски съвет. Пощенската марка изобразява трабантчето на тогавашния външен министър Соломон Паси. Освен него в церемонията участваха министърът на външните работи Екатерина Захариева и министърът на транспорта Росен Желязков.

Трябва да бъдем държани в ареста най-дълго време, за да може да се сложи ръка на фирмената ни собственост. От задържането ни се цели икономически ефект! Това заяви вчера пред апелативния спецсъд Евгения Банева, съпругата на олигарха Николай Банев, по повод дружествата, които двамата управляват, научи "България Днес".

Народният бард Веселин Маринов мина на повикване. Звездата бе изловена от топпапараците на "България Днес" търпеливо да чака пред столична бизнес сграда, тръпнейки да получи обаждане, за да бъде пуснат вътре. Изпълнителят на "Горчиво вино" чинно постоя десетина минути, говорейки по телефона с папка под мишница с надеждата да му отворят дверите на