Водата в три села в Ловешко не е годна за пиене

https://www.24chasa.bg/region/article/6976645 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Водата на четири обществени местни водоизточници в ловешките села Лисец, Славяни и Скобелево не е годна за пиене. Това са показали изследванията на взетите проби, съобщават от Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ в Ловеч. За установените отклонения на показателите на кметовете на селата са издадени предписания за уведомяване на населението по подходящ начин, че водата от чешми "Върха", с. Лисец, "Мурговото" и чешма "Център" в село Славяни, както и чешма "Чешмите" в село Соколово не е годна за питейни цели.

От РЗИ са изследвали и 13 проби питейна вода от централни водоизточници в седем села. По изследваните микробиологични и химични показатели пробите съответстват на изискванията за качеството на водата, предназначена за питейно-битови цели, с изключение на показател "нитрати" в село Дренов. За установените отклонения на ВиК АД - Ловеч, е издадено предписание за уведомяване на населението за ограниченията при използването на водата, за обследване на причините и предприемане на действия за снижаване на наднормената им стойност.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Тази сутрин рано сутринта наблюдавахме явлението пълно лунно затъмнение. Явлението  се дължи на навлизането на Луната в земната сянка и специфичното пречупване на светлината което придава на Луната червен отенък и заради това носи името "Кървава Луна". Следващото пълно лунно затъмнение, което ще се вижда от Европа, ще е на 16 май 2022 г.

Една от най-известните футболни половинки в България - Весела Тотева, влезе в кухнята. Не, тя не се е записала за участие в някое от многобройните готварски риалити предавания. Заедно със съпруга й - бившият капитан и треньор на "Левски" Елин Топузаков, откриха заведение в София. То е италиански тип и се намира в близост до дома на звездната

Край със скъпоплатените недоказани чужденци в "Левски"! Това е една от основните задачи, които си поставят новите шефове в клуба начело с изпълнителния директор Павел Колев. "Сините" повече няма да разчитат на футболисти, предложени им от мениджъри без те да са гледани наживо. За да се спре порочната практика в най-скоро време на "Герена" ше се