50 процента повече нощувки в област Добрич

https://www.24chasa.bg/region/article/6989534 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Общият брой на нощувките във всички места за настаняване в Добричка област, регистрирани през май 2018 г., е 100 900, или с 55.1% повече в сравнение със същия месец на предходната година – съобщават от териториално статитистическо бюро Североизток.

От всички пренощували лица 33.9% са българи, като по-голямата част от тях (56.6%) са нощували в места за настаняване с 1, 2 или 3 звезди. Пренощувалите чужденци са 19 700. Чуждестранните туристи, посетили област Добрич, са предимно от Румъния (42.3%), Германия (20.0%), Руската федерация (5.5%) и Франция (5.2%).

Общата заетост на леглата в местата за настаняване през май 2018 г. се увеличава с 4.4 процентни пункта в сравнение със същия период на 2017 г., като достига 20.4%.

Приходите от нощувки през май 2018 г. достигат 5 млн. лв., като приходите от български граждани са 22.4%, а от чужди граждани - 77.6%. В Добричка област има 103 места за настаняване.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

На свобода е пуснат 20-годишният компютърен специалист Кристиян Бойков, обвинен за хакването на данни от системата на НАП. Ден след ареста му Софийската градска прокуратура реши да пусне младежа срещу подписка и да го освободи незабавно от следствения арест на "Г.М. Димитров". Разследващите са събрали допълнителни доказателства по делото,

Министерски съвет е най-доброто място за вдъхновение за карикатуриста Чавдар Николов. Майсторът на рисуваната сатира бе изловен от топпапараците на "България Днес" да обикаля около властовите сгради на бул. "Дондуков", нарамил торбичка с най-ценното си - материали за шаржове. Николов очевидно е готов, щом види някой управник,

Мая Манолова дъх не може да си поеме от работа. Омбудсманът проведе сериозен разговор по телефона, след което забърза крачка явно за важна делова среща. Макар динамичното си всекидневие, Мановола поддържа стилен външен вид, като се започне от фризурата й, минава през бутикова чанта и завършва с обувките й.