ВАС размрази ремонта на пречиствателната станция за 70 млн. лв. в Пловдив

https://www.24chasa.bg/region/article/6989611 www.24chasa.bg

Върховният административен съд даде зелена светлина на ремонта и модернизацията на пречиствателната станция в Пловдив. Поръчката за 70 млн. лева беше обжалвана от две фирми - словашката "Водохосподарские ставби" и българската "Хермес -87". Антимонополната комисия отхвърли възраженията им, но те се обърнаха към ВАС. Върховните магистрати са се произнесли на 27 юли, че процедурата за избор на изпълнител може да бъде размразена. Те са се аргументирали, че поръчката е много важна за Пловдив, защото касае ключов обект.

Това развързва ръцете на пловдивската община и тя пристъпва към събиране на оферти и тяхното оценяване.

Модернизацията на пречиствателната станция е част от Водния проект на стойност 114 млн. лева. Съоръжението е въведено в експлоатация преди 32 години и в него освен Пловдив заустват Куклен, Марково, Белащица, Браниполе и Брестник. С ремонта му ще се реши проблемът с големия обем утайки.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

На дюнери и цигари кара през последно време режисьорът Нидал Алгафари, видяха топпапараците на "България Днес". Видимо наедрял от нездравословните закуски, Нидал бе изловен на улицата с поредната покупка на арабски сандвич. В другата ръка нагизденият в бяла риза бивш пиар стискаше димящ фас. Нездравословно!

Шеф-готвачът Дани Спартак не е изкусен майстор само в кухнята. Бива го и в механиката! Победителят от първия сезон на "Хелс Китчън" бе уловен от папараците на "България Днес" да поправя кола пред столичен ресторант. Спартак излезе директно от кухнята, като даже нямаше време да махне престилката си, с която забърква гурме ястията.

Част от ул.Иван Вазов, която в момента е в ремонт бе превърната в импровизиран тенис корт от група ентусиасти. Игрището се намира в непосредствена близост до къщата-музей на великият писател центъра на София. снимка: Мариа