1 златен и 2 сребърни медала спечелиха талантливи момчета от Русе от шампионата на шампионатите в Банкок

https://www.24chasa.bg/region/article/6999346 www.24chasa.bg

С един златен и два сребърни медала се завърнаха трима възпитаници на Профилираната математическа гимназия „Баба Тонка” в Русе след участието си в едно от най-трудните математически състезания в света - Asia International Mathematical Olympiad /AIMO/.

То се проведе от 3 до 7 август 2018г. в Банкок, Тайланд. Със златен медал е Константин Ивов Георгиев, а сребърни взеха Йордан Василев Петков и Станислав Цонев Григоров. Трите момчета са седмокласници в престижното учебно заведение в Русе. Те са получили покана за участие в известната като „шампионатът на шампионите“ надпревара след блестящото си представяне и спечелени медали в няколко престижни международни математически състезания.

1 златен и 2 сребърни медала спечелиха талантливи момчета от Русе от шампионата на шампионатите в Банкок

През последните години, тримата възпитаници на ПМГ „Баба Тонка” – Русе показаха траен и нарастващ интерес към математическата наука и предизвикателствата на математическите състезания. През 2017 г., участието им в Сингапурската международна математическа олимпиада (Singapore International Math Olympiad Challenge –SIMOC), където се състезаваха с 22 000 участници от 19 страни, донесе на училището три златни, един бронзов медал и шампионската купа в състезателната им категория за най-висок резултат от всички състезателни кръгове. Йордан, Константин и Станислав са членове на първия випуск на „Отличниците на България“, за което получиха плакет от министъра на образованието Красимир Вълчев.

1 златен и 2 сребърни медала спечелиха талантливи момчета от Русе от шампионата на шампионатите в Банкок

Отличните резултати в международното математическо състезание „Формула на единството“ донесоха и на тримата математици покана за лагер-школа със задълбочено обучение по математика в Санкт Петербург, Русия. През 2017/2018 г., от участия в международни състезания, тримата имат завоювани общо 8 златни, 6 сребърни и 9 бронзови медала.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

70% от плодовете, зеленчуците и семената, от които ядем, са благодарение на тях Иво АНГЕЛОВ "Когато изчезнат пчелите, на човечеството ще му остават само четири години живот. Щом няма пчели, няма да има растения, няма да има животни, няма да има хора". Предупреждението е на великия учен Алберт Айнщайн

В цяла Европа са безплатни, а у нас!? Борислав РАДОСЛАВОВ Платено вече е едно от най-жизненоважните и поддържащи живота на трансплантираните у нас. Това разкри пред "България Днес" Евгени Георгиев, председател на Алианса на трансплантираните и оперираните "Бъдеще за всички". "Става дума за медикамента "Майфортик"

Българският дизайнер Живомир Домусчиев е обличал Ел Фанинг и Дженифър Лопес Виктория СТОЯНОВА С уникално българско творение, поп величието Лейди Гага се появи в клипа към последната си песен, разбра "България днес". Парчето в колаборация с поп идолът Ариана Гранде излезе преди дни, а модни критици не пропуснаха да отбележат ексцентричното