Кучешките памперси разбуниха пловдивчани

https://www.24chasa.bg/region/article/6999612 www.24chasa.bg
Пловдивчани се разделиха по въпроса трябва ли домашните кучета да бъдат на разходка с памперси.

Природозащитници скочиха срещу намерението на озеленител  № 1 в Пловдив Стоян Алексиев да задължи стопаните на домашни кучета да ги разхождат с памперси. Както "24 часа" първи писа, шефът на "Градини и паркове" предлага тази мярка да бъде въведена, за да се намалят екскрементите по алеите. "Помислих, че е фалшива новина, оказа се истина. Никъде по света не съм виждал такова нещо", реагира Явор Гечев от "Четири лапи". Той нарече "новаторска" идеята на Алексиев и добави, че 30% от неразградимите отпадъци били от памперси. По думите му неестествено било кучета да се разхождат с такива превръзки в градска среда.

"Общински служители ли ще гонят бездомните кучета да им поставят памперси", пита пък Златко Маринов.

Стоян Алексиев поясни, че всекидневно са затрупани с оплаквания на граждани за кучешки изпражнения. "Не можем до всеки домашен любимец да сложим пазач. Затова предлагаме такова решение. Разбира се, то не е влязло в сила и предстои дебат", поясни директорът на "Градини и паркове". Той благодари на "24 часа" за коректното отразяване.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

"Левски" смени треньора и на "Герена" има нови методи за подготовка. Един от тях изглежда революционен поне за отборите в София. "Сините" вече тренират на пясък. Или поне тези от играчите, които се възстановяват от различни травми. На паркинга пред съблекалните на "Герена" в специално оградено място бе насипано сериозно количество пясък.

Тази година ще се проведе XXVI-тото издание на уникалния по рода си международен фестивал за авторска македонска песен и изпълнителско изкуство "Пирин Фолк" Сандански. За втора поредна година курортният ни град ще посрещне и участници в конкурса за деца – "Детски Пирин Фолк". На 24 август в Летния театър 20 деца на възраст между 8 и 15 години от

Николай Грозев е роден на 25 юли 1960 г. Средното си образование е завършил в ТМТ "Н.Е. Жуковски" в Сливен, а висшето - в Институт за учители специалисти, отново в областния град. От 1984 до 1990 г. работи като автоинструктор към СБА - Нова Загора. След това в продължение на 17 години е управител в частен бизнес.