Нов асфалт и пешеходна пътека в район "Източен" в Пловдив

https://www.24chasa.bg/region/article/7002567 www.24chasa.bg
Голям участък от "Вратцата" е преасфалтиран

Голям участък от улица "Вратцата" в район "Източен" в Пловдив бе цялостно преасфалтиран. Обновената пътна отсечка е между улиците "Лотос" и "Острец".

"Пешеходната пътека там е изградена по нова технология – асфалтът е оребрен посредством специална мрежа, която чрез предизвикването на вибрации цели намаляване скоростта на автомобилите", заяви районният кмет Николай Чунчуков. По думите му тази технология се използва за първи път в "Източен", като целта е по-голяма безопасност на пешеходците, още повече, че в зоната има училище и детска ясла. Предстои преасфалтиране на асфалтовите тротоарни настилки по ул. "Вратцата".

Преди два месеца в района бяха обновени тротоарите по улица "Босилек", а през юли бе извършена пълна реконструкция на улица "Лотос", припомниха от администрацията.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

"Левски" смени треньора и на "Герена" има нови методи за подготовка. Един от тях изглежда революционен поне за отборите в София. "Сините" вече тренират на пясък. Или поне тези от играчите, които се възстановяват от различни травми. На паркинга пред съблекалните на "Герена" в специално оградено място бе насипано сериозно количество пясък.

Тази година ще се проведе XXVI-тото издание на уникалния по рода си международен фестивал за авторска македонска песен и изпълнителско изкуство "Пирин Фолк" Сандански. За втора поредна година курортният ни град ще посрещне и участници в конкурса за деца – "Детски Пирин Фолк". На 24 август в Летния театър 20 деца на възраст между 8 и 15 години от

Николай Грозев е роден на 25 юли 1960 г. Средното си образование е завършил в ТМТ "Н.Е. Жуковски" в Сливен, а висшето - в Институт за учители специалисти, отново в областния град. От 1984 до 1990 г. работи като автоинструктор към СБА - Нова Загора. След това в продължение на 17 години е управител в частен бизнес.