С над 106 000 лв. в Златарица изградиха модерна спортна площадка

https://www.24chasa.bg/region/article/7005177 www.24chasa.bg
Съоръжението за различни видове спорт се радва на голям интерес

Многофункционална спортна площадка с изкуствено тревно покритие изградиха в двора на Средно училище "Св. св. Кирил и Методий" в Златарица.

През 2017г. общината кандидатства по Национална програма „Оптимизация на училищната мрежа“ на МОН и има одобрен проект за съоръжението.

В двора на училището вече функционира многофункционална спортна площадка с размер 44,5 на 22,5 метра. Площадката е обезопасена с четириметрова ограда, а с цел възможност за упражняване на максимален брой спортове са разчертани спортната площадка за мини футбол и хандбал с игрално поле 40 на 20 метра и осигурителни зони, тенис на корт 23,77 на 10,97 метра, както и волейболно поле с размери 18 на 9 метра, уточняват от администрацията. За описаните спортове е монтирано и професионално оборудване, което включва мрежа за волейбол, комбинирани врати за мини футбол и хандбал, както и баскетболни кошове.

Обектът е изпълнен и въведен в експлоатация, съгласно действащото законодателство, като няма неизвършени и недовършени видове дейности. Така се дава възможност на учениците да упражняват активна спортна дейност както в учебно, така и в извънучебно време, казват от кметския екип.

Общата стойност на дейностите по проектиране и изграждане възлиза на 106 670 лв. За съгласуване на изготвените работни проекти Община Златарица е възложила упражняването на авторски, строителен, инвеститорски и технически контрол по време на строителството, организирала е въвеждането на обектите в експлоатация и сертифицирането на спортната площадка. Възложените дейности са на стойност 11 268 лв. и са за сметка на бюджета на Община Златарица.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Соченият за наркобос Златомир Иванов-Баретата чукна половин век! След рождения си ден в понеделник вчера той трябваше да се изправи пред спецсъда по делото за източване на милиони от ДДС. Златко дойде в храма на Темида с видимо намален брой гардове, видя "България Днес". След покушението срещу него пред Съдебната палата през януари 2013 г.

Истински моден гуру е актьорът Ники Сотиров. Артистът бе забелязан в столичен мол с непозната блондинка. Сотиров бе част от гостите на откриване на магазин. Облечен от глава до пети в черно, той привлече погледите на десетки пазаруващи, които лесно го объркаха в холивудска

Хотелът на звездата на "Барселона" Лионел Меси в Ибиса ще бъде домакин на секспарти. То ще се вихри четири дни. Събитието е организирано от Skirt Club. В него членуват 10 000 хетеросексуални, бисексуални и лесбийки жени. Целта на купона е "да опознаят своята сексуалност". Явно забавляващите се имат стабилни доходи.