С над 106 000 лв. в Златарица изградиха модерна спортна площадка

https://www.24chasa.bg/region/article/7005177 www.24chasa.bg
Съоръжението за различни видове спорт се радва на голям интерес

Многофункционална спортна площадка с изкуствено тревно покритие изградиха в двора на Средно училище "Св. св. Кирил и Методий" в Златарица.

През 2017г. общината кандидатства по Национална програма „Оптимизация на училищната мрежа“ на МОН и има одобрен проект за съоръжението.

В двора на училището вече функционира многофункционална спортна площадка с размер 44,5 на 22,5 метра. Площадката е обезопасена с четириметрова ограда, а с цел възможност за упражняване на максимален брой спортове са разчертани спортната площадка за мини футбол и хандбал с игрално поле 40 на 20 метра и осигурителни зони, тенис на корт 23,77 на 10,97 метра, както и волейболно поле с размери 18 на 9 метра, уточняват от администрацията. За описаните спортове е монтирано и професионално оборудване, което включва мрежа за волейбол, комбинирани врати за мини футбол и хандбал, както и баскетболни кошове.

Обектът е изпълнен и въведен в експлоатация, съгласно действащото законодателство, като няма неизвършени и недовършени видове дейности. Така се дава възможност на учениците да упражняват активна спортна дейност както в учебно, така и в извънучебно време, казват от кметския екип.

Общата стойност на дейностите по проектиране и изграждане възлиза на 106 670 лв. За съгласуване на изготвените работни проекти Община Златарица е възложила упражняването на авторски, строителен, инвеститорски и технически контрол по време на строителството, организирала е въвеждането на обектите в експлоатация и сертифицирането на спортната площадка. Възложените дейности са на стойност 11 268 лв. и са за сметка на бюджета на Община Златарица.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Йоана обикаля екзотични дестинации Ако престъпността във Враца е ниска, то е само заради най-сексапилната полицайка в района. Тя се казва Йоана Петрова и освен със смелост и ловкост пленява с естествената си красота. Няма да се учудим, ако престъпниците в местността сами се предават в ръцете й. От близо 3 години 25-годишната брюнетка работи в

"Сериозна опасност има Рилските езера да изчезнат, ако продължи да се увеличава присъствието на недобросъвестни хора край тях." Това предупреди пред "България Днес" екологът Борислав Сандов. Изказването му беше по повод танцуващите в народни носии в езерото Близнака. "Площите около езерата се утъпкват все повече,

Нова секси половинка развълнува футболните фенове в Испания. "Атлетико" (Мадрид) закупи Сантяго Ариас от ПСВ, но получи и неочакван бонус. "Дюшекчиите" се сдобиха със силно оръжие и на трибуните. Това е съпругата на десния бек - Карин Хименес. Сексапилната колумбийка веднага привлече вниманието на феновете. Карин е модел и актриса.