С над 106 000 лв. в Златарица изградиха модерна спортна площадка

https://www.24chasa.bg/region/article/7005177 www.24chasa.bg
Съоръжението за различни видове спорт се радва на голям интерес

Многофункционална спортна площадка с изкуствено тревно покритие изградиха в двора на Средно училище "Св. св. Кирил и Методий" в Златарица.

През 2017г. общината кандидатства по Национална програма „Оптимизация на училищната мрежа“ на МОН и има одобрен проект за съоръжението.

В двора на училището вече функционира многофункционална спортна площадка с размер 44,5 на 22,5 метра. Площадката е обезопасена с четириметрова ограда, а с цел възможност за упражняване на максимален брой спортове са разчертани спортната площадка за мини футбол и хандбал с игрално поле 40 на 20 метра и осигурителни зони, тенис на корт 23,77 на 10,97 метра, както и волейболно поле с размери 18 на 9 метра, уточняват от администрацията. За описаните спортове е монтирано и професионално оборудване, което включва мрежа за волейбол, комбинирани врати за мини футбол и хандбал, както и баскетболни кошове.

Обектът е изпълнен и въведен в експлоатация, съгласно действащото законодателство, като няма неизвършени и недовършени видове дейности. Така се дава възможност на учениците да упражняват активна спортна дейност както в учебно, така и в извънучебно време, казват от кметския екип.

Общата стойност на дейностите по проектиране и изграждане възлиза на 106 670 лв. За съгласуване на изготвените работни проекти Община Златарица е възложила упражняването на авторски, строителен, инвеститорски и технически контрол по време на строителството, организирала е въвеждането на обектите в експлоатация и сертифицирането на спортната площадка. Възложените дейности са на стойност 11 268 лв. и са за сметка на бюджета на Община Златарица.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Българската фигуристка Александра Фейгин се класира на историческото 17-о място на световното първенство в Сайтама (Япония). 16-годишната Саща се представи отлично във волната програма, като записа 108,62 точки. Тя събра обща оценка 165,31 т. Така се предвижи с три места напред спрямо класирането си след кратката програма.

Голмайсторът на "Милан" Кшищоф Пьонтек се развихри и за националния отбор на Полша. Той заби единствения гол за успеха с 1:0 над Австрия като гост. Пьонтек се появи като резерва след час игра, а само десет минути по-късно се разписа с глава. За талантливия футболист това беше едва трето участие в националния тим, но той вече има две попадения.

Финалистът от последното световно първенство Хърватия се измъчи яко при домакинството си на Азербайджан. "Шахматистите" стигнаха до труден успех с 2:1 след обрат. Изненадващо гостите започнаха по-добре. В 14-ата минута удар на Рамил Шейдаев бе спасен от вратаря Ловре Калинич. Пет по-късно отново той вече празнуваше втория си гол с екипа на своята