Разкриват седем социални центъра в Пловдив за 2,4 млн. лева

https://www.24chasa.bg/region/article/7008577 www.24chasa.bg
Зам.-кметът Георги Титюков представи проекта за новите социални услуги. Снимки: Авторът

Седем социални центъра с нови услуги ще заработят в Пловдив, а изграждането им е за 2,4 млн. лева по "Региони в растеж". Те ще обхванат 190 потребители, повечето от които деца с увреждания, както и семейства в нужда.

"До 2020 г. трябва да заработят, а в тях ще се трудят 45 души", обяви зам.-кметът Георги Титюков. Единият от центровете ще е в бившия дом "Рада Киркович". Сградата е паметник на културата и е в много тежко състояние. Тя ще бъде ремонтирана за нов живот. "Това е първото сиропиталище у нас, построено след Освобождението със средства на Олга Скобелева. Ще възстановим този паметник, за да спазим волята на дарителя", посочи зам.-кметът. По думите му една от най-новите услуги е за деца с тежки множествени увреждания. Ще бъдат изградени и центрове от семеен тип, както и преходни жилища. Така социалните услуги в Пловдив стават 67.

Потребителите ще бъдат насочвани от дирекция "Социално подпомагане".

Директорката на Комплекса за социални услуги за деца и семейства Недка Петрова /втората от ляво на дясно/ обясни, че много от децата намират реализация.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Гигантски 32-килограмов шаран бе уловен на езеро край София. Уникалното постижение регистрира Владимир Веселинов (31 г.) от софийското село Реброво. Той издърпал трофеен унгарски шаран на баластриерата край Враждебна, информира divoto.bg. Замятал е с дънна въдица, като стръвта е била протеиново топче с аромат на ананас.

Собственик на заведение прорязва 4 дървета и ги третира с вещество с цел умъртвяването им, за да застрои тротоарната площ до заведението си в кв. "Гео Милев", бл 109 столицата. За това сигнализира в социалните мрежи Михаил Димитров и призовава компетентните органи да вземат отношение по

Сложиха рога на писателката Калина Паскалева. Изкусителката се появи с две плитки под формата на рогчета в косата си пред известен столичен хотел, видя България Днес. Малко малко начумерена, любовта не спира да блика от нея. Красавицата се беше барнала с очила под формата на сърца във фаталния червен цвят.